Het verhaal en de ervaring van Brigitte (32)

Brigitte (32) kwam op mijn Facebook pagina doordat ze op Facebook “life coach” intikte en mijn naam oppopte. Ze is me toen gaan volgen en zo kwam ze op mijn website terecht en downloaden daar mijn checklist. Als iemand mijn checklist download stuur ik altijd een persoonlijk berichtje. Daar kreeg ik een hele enthousiaste reactie op.

Brigitte vertelde me dat ze verschillende opleidingen aan het volgen was en dat ze graag een keer wilde sparren met mij onder het genot van een kopje koffie. Dit hebben we gedaan en het was een gezellig en prettig gesprek. We zijn contact blijven houden.

Na verloop van tijd kreeg Brigitte te maken met angst en paniekaanvallen. Door onze goede klik hadden we beide het gevoel dat ik hierin iets voor haar kon betekenen. Samen zijn we het coachtraject gestart.

Bij start van de coaching vraag ik mijn coachees altijd waar ze graag aan willen werken, wat hun droomresultaat is. Brigitte wilde graag aan de volgende punten werken:

 • Omgaan met angst/ paniekaanvallen
 • Lekker in mijn vel zitten
 • Er achter komen waar ik energie van krijg
 • Mijn passie en drijfveren vinden

Ook vroeg ik haar wat ze van mij verwacht:

 • Handvatten om verder te komen
 • Een stok achter de deur (soms een schop onder mijn kont)
 • Eerlijkheid en duidelijkheid

Het coachtraject

In de eerste gesprekken hebben we samen onderzocht waar de onrust vandaan kwam. Met die onrust zijn we aan de slag gegaan door soms confronterende oefeningen. Wanneer je angst/ paniek ervaart wil je deze situaties of triggers het liefst uit de weg gaan. Helaas is dat niet de oplossing.

Brigitte heeft de angst in de ogen gekeken door situaties en triggers echt op te zoeken en in dat moment te kijken wat heb ik nodig en hoe wil ik hiermee omgaan. Een aantal keer heeft ze mij gebeld en zijn we samen stap voor stap de situatie gaan bekijken en kon ik op dat moment handvatten aan haar geven waardoor ze haarzelf kon kalmeren en met de situatie om kon gaan.

Situatie door Brigitte zelf beschreven:

We hadden een dag gepland naar de Efteling met de kinderen en familie.  In de ochtend toen we op het punt stonden om te vertrekken, schoot de paniek en angst toe. Hierdoor stond ik op het punt om thuis te blijven en niet mee te gaan. Omdat ik met Julianne nog in het coachtraject bezig was, heb ik haar een berichtje gestuurd via what’s app voor ondersteuning en aangegeven wat de situatie was.  Via what’s app heeft ze mij handvaten gegeven en aangemoedigd om toch te gaan. Ook heeft ze mij laten inzien dat er niks aan de hand is en ik gewoon ging genieten van een fijne dag en hiervan een succeservaring moest maken want dat is wel belangrijk bij angst en paniekaanvallen. Toen we onderweg waren, heeft ze mij na een half uur gevraagd hoe het ging en ook in de loop van de dag kreeg ik nog een bemoedigend berichtje. “Top dat je bent gegaan en dat je geniet van een fijne dag in de Efteling”. 

Situatie door Julianne Kracht life coach:

Op zaterdag 23 december 2017 kreeg ik een WhatsApp van Brigitte dat ze onderweg was met haar gezin voor een dagje Efteling en dat het even niet lekker liep. Ze gaf ook aan dat dit eigenlijk al 3 dagen zo is.

Ze kreeg een paniekaanval en had die ochtend daardoor overgegeven. Ze had toch besloten om door te zetten en was inmiddels onderweg. Super knap van haar! Wat ik ook knap vond is dat ze mij appte voor ondersteuning. Zelf had ze al wat gedaan om haarzelf te kalmeren. Muziek opgezet om even tot rust te komen.

Samen met haar heb ik de situatie gerelativeerd en kalmeerde ze snel. Ik gaf aan dat ze me altijd mag bellen als ze daar behoefte aan heeft dan praat ik haar er doorheen. Een paar minuten later kreeg ik een hele leuke foto van Brigitte en haar dochtertje en de tekst eronder: “Echt oprecht blij met je” en dat het steeds beter ging.

Die stappen en handvatten paste ze daarna zelf toe in een soortgelijke en/of nieuwe situatie. Op deze manier leer je snel wat wel en niet werkt. Stoppen met wat niet werkt en doorgaan met wat wel werkt.

We bespraken in ieder gesprek hoe het verlopen was en wat het haar opgeleverd heeft. Nadat we intensief met de angst en paniekaanvallen aan  de slag waren gegaan hebben we ook gekeken naar haar passie en drijfveren.

Brigitte is bezig met verschillende opleidingen en gaat voor haarzelf beginnen als life coach/kindercoach met als doel vrouwen (moeders) en kinderen te coachen, omdat dit haar drijft. Super, dat ze deze drijfveren en passie heeft gevonden, maar nu ook om heeft gezet naar concrete acties.

Dit was geen makkelijk proces. Wanneer je je angst in de ogen gaat kijken is dit erg confronterend en moeilijk. Als je daarna terugkijkt op de situatie en uitrafelt wat je gedaan hebt en hoe en hoe je dit de volgende keer anders wilt doen, gaat het steeds beter.

Ook het samen relativeren helpt daarbij.

In 6 coachsessies hebben we aan het droomresultaat van Brigitte gewerkt.

Na de oefening liet ik Brigitte inzien wat het haar oplevert om angst en paniek aan te gaan:

 • Een succeservaring ervan maken
 • De enige manier om ermee om leren te gaan
 • De volgende keer dingen niet meer vermijden en zonder angst dingen te ondernemen
 • Hoe is het je gelukt om het voor elkaar te krijgen?
 • Hoe ga je ervoor zorgen dat je dit resultaat vasthoudt?

Op deze manier komt het uit haarzelf en is het niet iets wat iemand anders voor haar invult. Zo ziet, voelt en hoort ze dat ze het prima zelf kan. Enorm trots op jou, topper!

Renata (Someren, 05-12-2017)

Ik ben blij dat ik bij jou mezelf mag zijn, mijn gevoelens mag leren begrijpen. Ik hoef niet meer bang te zijn om uit te spreken wat ik voel of om anderen mensen te kwetsen. Jij hebt mij laten zien dat ik mezelf mag zijn, dat ik gelukkig mag zijn en niet bang hoef te zijn voor wat mensen over mij zeggen.

Alle recensies

Wil jij ook Focus, Power, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

7 dagen per week bereikbaar

ma-vr 8.00-21.00
za-zo 11.00-17.00

Altijd binnen 24u reactie.

Blog

30 april 2018

doorzetten

Doorzetten zonder op te geven!- 14 tips

De titel klinkt vast wel bekend bij een ieder. Je begint ergens aan en soms denk je “Waar ben ik aan begonnen? Is dit wel…

Lees meer

30 maart 2018

privacyverklaring

Onrust in je hoofd- 10 tips voor rust

Soms heb je dat wel eens, dat je opstaat en denkt: "Oké dit is zo'n dag". Je voelt je een beetje “Meh” en dingen lijken…

Lees meer

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!