Doorzetten zonder op te geven!- 14 tips

De titel klinkt vast wel bekend bij een ieder. Je begint ergens aan en soms denk je “Waar ben ik aan begonnen? Is dit wel een goed idee? Ik kan er beter mee stoppen”. Dit zijn nou niet echt positieve gedachten en dat is nu juist wat je wel nodig hebt om door te zetten. Een gevoel van onzekerheid kan ons bekruipen en je comfortzone oprekken of helemaal uitstappen, vinden we vaak ook maar eng. Doorzetten kan dan erg lastig zijn.

We gaan de laatste maand alweer in van het halve jaar. Een goed moment om te kijken hoe het met je doelen, wensen, verwachtingen staat. Zit je op de goede weg of mag je bijstellen? En zo ja, hoe dan?! Hier zijn natuurlijk verschillende manieren voor. Als je er bewust mee aan de slag gaat zal je merken dat je je fijner en prettiger in je vel voelt. Daarom geef ik je in deze blog 14 tips die jou helpen je doelen te bereiken of daar een begin mee te maken.  Op naar meer geluk en blijheid!

In deze blog

 1. Geen excuus, Truus!
 2. Dagelijkse doelen
 3. Van uitstel komt afstel
 4. Je kunt het wel!
 5. Keuzes
 6. Wilskracht
 7. Denk na over je doel
 8. Extra, 7 direct toepasbare tips!

Tip 1: Geen excuus, doorzetten Truus!

De zin “Ja, maar…” of “Nee ik begin er volgende week echt aan!” helpt je niet om verder te komen. Als je iets een beetje probeert kan ik je nu al vertellen dat het niet gaat lukken. Het zorgt ervoor dat je lekker achterover gaat leunen en dat is jammer. Vaak heeft het een reden waarom we dingen niet doen of simpelweg opgeven. Wil je iets graag? Ga er voor!

Door het maken van excuses stel je je doelen alleen maar uit en dat is niet wat je wilt. We willen niet opgeven, dus zullen we door moeten zetten en werken aan ons doel! Daag excuus Truus & Sjaak Afhaak!

Vraag jezelf af: Wie of wat kan mij NU helpen?

Tip 2: Dagelijkse doelen

Door voor jezelf dagelijks (kleine) doelen te stellen werk je met kleine stapjes naar een groter doel toe. Probeer het op te bouwen van dag, naar week, naar maand en jaar. Het verschil maak je door vandaag te beginnen met bijvoorbeeld voldoende water drinken. (zie video)

Door die fijne dag blijf je gemotiveerd om het vol te houden tot een goede week waarin je gezonder eet en gaat sporten. Zo ben je voor je het weet een maand verder of zelfs een jaar waarin je jouw doel om gezonder te leven kan bereiken.

Dus begin vandaag om het verschil te maken voor jouw toekomst en kijk wat je op het einde van deze dag al bereikt hebt. Ben daarbij niet te streng voor jezelf en vier je successen!

Tip 3: Van uitstel komt afstel, doorzetten

Als je je doelen en wensen steeds blijft uitstellen bestaat de kans (en die is best groot) dat er he-le-maal niets gebeurt. Dit kan zowel op werk als op privé gebied voor komen.

Denk aan het ontwikkelen van je kwaliteiten, gaan voor promotie, thuis de boel opknappen, aan je relatie werken, eindelijk die cursus gaan doen etc.

Door het niet te doen wek je ook de gedachten dat je het niet voor elkaar krijgt. Op deze manier saboteer je dus je eigen geluk en kan het zo zijn dat een gevoel van onzekerheid de overhand krijgt. Het is dus zinvol om nu meteen met je doelen en wensen verder te gaan of te beginnen. Je bent nooit te laat om te starten.

Hulp nodig? Plan een gratis afspraak!

Tip 4: Je kunt het wel!

Ik benoemde het al even kort. Soms zijn we er meesters in om ons eigen geluk te saboteren. Dit komt bijvoorbeeld door negatieve gedachten of een gevoel van onzekerheid. Zaak dus om in jezelf te geloven en op te staan en op te vallen! Huppakeeee gaan met die banaan, pak je doelen vast en ga ervoor!

Bij voorbaat al zeggen dat je iets niet kan of dat iets niet lukt, gaat je niet helpen. Wat dan wel? Proberen, doen, vallen en opstaan.

Lijkt iets onmogelijk? Streep die ON weg en het is mogelijk. Kijk er vanuit een andere invalshoek naar en vind zo nieuwe manieren om je doel of wens te verwezenlijken.

Het geeft een goed en fijn gevoel als je iets toch gedaan hebt ook al vond je het spannend of moeilijk. En wat het ook geeft, is rust. Heb vertrouwen in jezelf, je kunt het als je maar wilt. Niemand zegt dat het makkelijk is maar het is zeker niet onmogelijk! Daar laat jij jezelf toch niet door tegenhouden?!

Tip 5: Keuzes

Jij bepaalt het doel, dus maak je iedere dag keuzes voor het juiste eindresultaat. De ene keer zijn de keuzes makkelijk en de andere keer lastig om te maken en dat is niet erg. Ga altijd na of iets goed voor je voelt.

Maak een simpel (wat mag ik doen) lijstje. Dan is het makkelijk je daar aan te houden zonder dat je lastige keuzes moet maken die dag. Jij bepaalt de route naar jouw doel.

Tip 6: Wilskracht

Wilskracht is het vermogen om je doel te bereiken. Deze kracht geeft je energie om verder te komen en je wensen en doelen binnen handbereik te krijgen en houden. Hierdoor presteer je ook beter op je werk of school en gaat alles een stuk makkelijker. Door vol te houden en door te zetten word het steeds gemakkelijker.

Door wilskracht te tonen bereik je sneller je doel. Zoals ik al zei: Opstaan en opvallen!

Tip 7: Denk na over je doel

Zet jezelf aan het roer en bepaal je eigen koers. Reflecteer regelmatig of je nog op de goede weg zit. Jij maakt de planning, dus bepaal jij welke weg je in gaat om dat te behalen wat je voor ogen hebt. Vervolgens ga je dit dan verdelen in kleinere doelen die je jaarlijks, maandelijks, wekelijks en dagelijks wilt doen.

Stel niet meteen te hogen eisen aan jezelf maar kijk wat reëel is binnen je eigen mogelijkheden.

Extra, direct toepasbare tips om NU door te zetten:

 • 8.Neem jezelf serieus
 • 9.Vraag hulp als je dat nodig hebt
 • 10.Heb geduld
 • 11.Denk op voorhand positief
 • 12.Maak je eigen plan
 • 13.Werk gestructureerd
 • 14.Laat je niet leiden door angst en schrijf samen met mij een plan wat wél werkt.

Het is goed om meerdere keren per jaar te bekijken of je je doelen aan het verwezenlijken bent. Zit ik op het juiste spoor? Maak ik de juiste keuze? Mag ik nog even doorzetten? En krijg ik een blij gevoel van mijn keuzes die ik maak? Zo niet, stel ze bij. Vooral dat laatste is erg belangrijk, een blij gevoel.

Door simpele tips en acties zorg jij ervoor dat je een groots resultaat bereikt. Het geeft je rust en de kracht om door te gaan.

Neem geen genoegen met minder en zet door, iedereen kan het, ook jij!

Toch wat hulp nodig of een andere invalshoek? Maak een gratis afspraak!

Dit vind jij ook interessant:

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp