Geluk – 11 simpele tips voor meer geluk + Video

Er is al veel onderzoek gedaan naar geluk. De een lijkt voor het geluk geboren terwijl de ander alleen maar pech lijkt te hebben. Hoe zit dat nu eigenlijk en hoe vergroot je je eigen geluk? Er is een interessant onderzoek gedaan, je leest het hier en je krijgt waardevolle tips om je eigen geluk en dus ook positiviteit, te vergroten. Wie wil dat nu niet?!

In deze blog:

1. Maximaliseer kansen op geluk

Wiseman heeft 4 principes neergezet die gelukkige mensen gebruiken/ inzetten voor meer geluk in hun leven. Deze principes helpen je om anders naar dingen en mensen te kijken. Vaak gaat het om het doorbreken van patronen en loskomen van wat je altijd al doet.

Mensen die geluk hebben zijn goed in creëren, het oppikken van kansen en het handelen naar meer geluk. Ze doen dit door:

 • Netwerken
 • Een relaxte houding richting het leven aan te nemen
 • Openstaan voor nieuwe ervaringen

Meld je aan voor de Boost!Brief (Gratis, maximaal 2x per maand) dan komen er nieuwe ervaringen en kansen in je mailbox 🙂

Of

Download mijn Checklist  (Gratis) voor een relaxtere houding en meteen effectief aan de slag te gaan 🙂

2. Luister naar geluksgevoelens

Gelukkige mensen maak beslissingen op basis van hun gevoel en intuïtie. Ze luisteren naar zichzelf en blijven dicht bij wat ze voelen.

Ze doen dit door te

 • Mediteren &
 • Hun gedachten helder & positief te houden.

 3.Verwacht geluk

Gelukkige mensen zijn er zeker van dat de toekomst goed voor ze uit zal pakken. Deze verwachtingen gaan zichzelf vervullen door negatieve ervaringen te zien als een kans om te leren en in interactie met anderen positief te zijn. Haal uit situaties die voorvallen de positieve punten.

4. Verander pech in geluk

Mensen die geluk hebben zetten situaties naar hun hand en blijven niet hangen in negativiteit. Ze ontwikkelen manieren hoe ze positief kunnen blijven denken en handelen. Ze staan open voor anderen mensen, voor kansen en mogelijkheden.

Julianne, doe mij een bak koffie of thee en meer geluk

Experiment over “Het geheim van geluk”.

Derren Brown heeft een experiment gedaan naar het geheim achter geluk. Dit experiment gaat over een stadje in Engeland genaamd Todmorden. Derren verspreid daar een gerucht over een hond die geluk zou moeten brengen.

Interessant om te zien is hoe mensen eerst niet geloven in geluk. Ze krijgen een andere invalshoek aangeboden en gaan daardoor anders denken. Ze zeggen, na een paar weken, meer geluk gekregen te hebben. Gaaf en mooi om te zien dat je met kleine veranderingen positiever en relaxter kunt leven. Dat is ook precies wat ik doe binnen mijn coaching.

Prettige mindset? Meer tips vind je hier

Derren Brown experiments: Het geheim van geluk

Een experiment dat begint met een standbeeld van een hond in een park. Het verspreiden van een idee, wat maakt ons gelukkig? “Heb je gehoord van de hond die geluk brengt?” Met deze vraag/ gerucht wordt het experiment gestart. De inwoners van Todmorden weten niet dat het een experiment is.

Zorgt het aanraken van de hond voor meer geluk? Sommige mensen vinden dat ze voor het geluk zijn geboren en anderen vinden dat ze geboren zijn voor pech. 7 verschillende mensen (mannen en vrouwen met verschillende beroepen) worden getest.

De mensen weten in eerste instantie niet eens dat er een standbeeld staat in het park van Todmorden. De mensen in het stadje kennen elkaar goed en geloven in bijgeloof en mythologie: Heksen, aliens en er zijn mensen vermoord op vreemde manieren, vertellen ze.

Sommigen hebben er wel eens van gehoord zeggen ze, anderen nog nooit. De legende komt na een aantal dagen tot leven. De mensen gaan ook echt kijken en het beeld aanraken, aaien.

Ze weten niet dat het verhaal verzonnen is. De 7 mensen wordt gevraagd of er iets is gebeurt nadat ze de legende gehoord hebben en de hond geaaid. Dit zijn hun antwoorden:

 • Ja er is iets speciaals aan de hond,
 • Loterij gewonnen soms maar nu, een baan gekregen na het aaien van de hond
 • Na het aaien, nieuwe inspiratie gekregen
 • Loterij gewonnen
 • Er zou iets kunnen zijn met die hond

Een slager uit het stadje, Wayne, vindt dat hij helemaal geen geluk heeft. “What will be, will be” zegt hij, is dat wat hem ongelukkig maakt? Mist hij mogelijkheden tot geluk?

Ze geven de man een geprepareerde kraskaart. Als hij hem krast wint hij een tv. Pakt hij de kans of niet? 1 week later zegt hij dat er niets is gebeurt in die week, hij heeft geen geluk gehad. Hij heeft nog nooit iets gewonnen dus hij negeert de kraskaart.

Weer een set up: Als hij 5 stukken vlees kan opnoemen krijgt hij 20 pond (Simpele vraag want hij is een slager). Hij zegt dat hij na 5 min terug komt om antwoord te geven maar komt niet terug om mee te werken aan het “onderzoek” poging 3: Hij kijkt niet echt naar kansen want er ligt 50 pond voor hem op de grond op straat maar hij ziet het niet.

Steeds meer mensen gaan naar de hond om hem te aaien, ze wrijven zelfs hun krasloten over de kop van het standbeeld. Als je je gelukkiger voelt, win je meer, mindset. Dit hebben ze getest met een kamelenrace (je weet wel dat hebben ze ook op de kermis). De mensen die wat wonnen speelde langer en concentreerde zich beter, ze wonnen dan ook meer en waren daar positief over, blij.

 • Hoe ga je om met kansen, omarm je ze of ga je ze uit de weg?
 • Het verschil is hoe je op kansen reageert.

Een nieuwe situatie om kansen te pakken voor de mensen in Todmorden: Een stel helpen met pech onderweg of niet? Als ze wel helpen krijgen ze een beloning.

Bewust maken van een kans op geluk en dan de kans voorleggen. De eerste testpersoon helpt de mensen met de slappe band niet, wijst ze naar een garage en loopt door want hij heeft geen tijd.

De tweede testpersoon ziet haarzelf als iemand die vaak geluk heeft. Ze pak de kans om iemand te gaan halen die weet hoe je een band moet vervangen.

Ze nodigt de mensen met autopech zelfs uit om te komen eten in haar café als ze tijd hebben. De man van de slappe band is een muzikant en biedt aan om een optreden te komen doen, gratis, in het café van de vrouw die zo behulpzaam was. Ze vindt het fantastisch dat hij dit wil doen.

De muzikant, Jason, zet het nieuws van het optreden op zijn Twitter. Het hele dorp en de radio reageert erop. Het standbeeld van de hond die geluk brengt wordt ook betrokken in het bericht. Iedereen wilde wat komen drinken in het café en het was super druk, top dus voor de behulpzame vrouw.

Ze stond open voor een kans en maximaliseerde haar kans op geluk.

De slager pakt de kansen niet, hij ziet ze niet. Wayne ziet een kans en belt het nummer: Er kwam een vrachtwagen met groot bord voorbij: Wayne bel dit nummer. Na het 3 keer gezien te hebben belt Wayne toch het nummer en laat zijn gegevens achter. Als Wayne meer openstaat voor kansen zal hij meer geluk ervaren. Hij mist de kansen, ziet ze gewoon niet

Na 6 weken staat het verhaal over de hond die geluk brengt in de krant en praat iedereen er over. Mensen zeggen zelfs dat het al jaren zo is, aaien hem vaak en er komen mensen uit anderen steden naar het stadje.

Mensen geloven er echt in, dat het ze geluk brengt. Geluk & focus op positieve energie.

Na 3 maanden experimenteren is het gerucht een eigen leven gaan leiden. Derren gaat de waarheid vertellen aan de mensen in het stadje. Hoe zullen ze reageren? Zal iets positiefs nu veranderen in iets negatiefs als ze de waarheid horen dat het verhaal over het standbeeld niet echt is?

Derren verteld de mensen dat het niet gaat om dat het gerucht niet waar is, maar om hoe je naar kansen kijkt en hierop reageert. Hij maakt er een spel element van door met iedereen af te spreken dat ze geld kunnen winnen als ze op een blaadje schrijven hoeveel geld ze in willen zetten en daarna met een dobbelsteen 4 pogingen mag wagen om van dat bedrag het vijfvoudige te maken, mits het goede getal valt.

Overal in het dorp staan boksen waar ze hun blaadje in kunnen doen. Dobbelsteen = kans van 1 op 6. Derren kiest iemand uit die het mag proberen, de ultieme test.

Het lijkt erop dat als je het idee omarmd en er positief naar kijkt, je je leven anders gaat leven en een andere focus krijgt.

Iemand heeft al zijn spaargeld ingezet 1000 pond, misschien raad je het al, het is Wayne, de slager die zegt nooit geluk te hebben. Hij dacht dat hij deze kans nu echt moest pakken want hij had er al zo veel gemist. Als hij niet wint is hij zijn geld kwijt. Als zijn nummer wel wint krijgt hij 5000 pond.

Het geluksgetal is: Derren betrekt het hele publiek bij de besluitvorming, aan welk getal denken zij? Het publiek zegt nummer 4 en Wayne gaat er in mee. Hij mag kiezen wanneer de 4 moet vallen, hij mag 4 pogingen wagen. Wayne kiest voor poging 3.

De eerste poging gooit hij een 2, de tweede poging gooit hij een 6. Spannend, iedereen moedigt hem aan, positieve vibe. Het is belangrijk dat hij deze verandering heeft gezien en is aangegaan, daar gaat het om, het is een 4! Hij wint 5000 pond.

Moraal van het verhaal:

 • Pak kansen als ze voorbij komen
 • Sta open voor mogelijkheden
 • Stel verwachtingen bij
 • Omarm de mogelijkheden en ga er mee aan de slag
 • Denk positief
 • Ben behulpzaam
 • Bepaal je focus

Je bepaalt zelf of je geluk hebt, door open te staan voor anderen en kansen te zien.

We worden ongelukkig van onze gedachten doordat we ons focussen op datgene wat we niet hebben of wat niet lukt. Focus je juist op de mogelijkheden en denk ook terug aan wat je allemaal wél hebt en kunt.

Mini vlog over: Hoe krijg ik meer geluk in mijn leven?

Zin om hier met mij mee aan de slag te gaan? Stuur me even een berichtje.

Ja Julianne ik wil hiermee aan de slag met jou en een kop koffie of thee

Goed om te weten:

 • Het eerste gesprek is altijd gratis
 • Als je nu een afspraak maakt voor coaching geef ik je 20% korting (vermeld dit even als je contact opneemt)
 • Pak je de kans of niet? 🙂

Dit vind jij ook interessant:

 

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp