Human Design uitleg

Human Design, wat is het en wat kun je ermee? Dat ga ik je vertellen in deze blog. In een notendop is het een experiment maar ook een blauwdruk van je leven. Wanneer je geboren wordt, stelt de theorie, ligt alles vast. 3 maanden voor je geboorte ligt je design vast (het onderbewuste) en wanneer je geboren wordt, ook je persoonlijkheid.

Het geeft een mooie inkijk op hoe je bijvoorbeeld het beste keuzes kunt maken, hoe jouw energie werkt, hoe je hier effectief gebruik van kunt maken maar ook waar je geconditioneerd wordt en hoe je hiermee om kunt gaan.

Verder geeft Human Design duidelijkheid, een stukje acceptatie, maar ook een spiegel. Want hoe komt het dat je misschien niet lekker in je vel zit op dit moment? Het zou goed kunnen dat je openstaat voor de energie van anderen en daar zelf last van hebt omdat je dit nu nog niet in de gaten hebt. Na een Human Design uitleg weet je dit allemaal en kun je dingen anders gaan doen, zoals ze bij jou passen!

In deze blog:

Wat is Human Design

Zoals ik hierboven al een beetje beschreef is het een systeem wat inzicht geeft in jouw systeem. Veel mensen denken of verwachten dat het zweverig is omdat het te maken heeft met je geboorte maar ook met de stand van de maan, de sterren en de zon. Ik vind het helemaal niet zweverig en mijn manier van uitleggen is dat ook niet. Het gaat erom wat je eruit wilt halen/ wat je wilt leren en dit dan ook te gaan doen.

Het geeft inzicht in je kwaliteiten, waar je (sterke) energie van jezelf hebt/ waar je op mag vertrouwen, maar ook waar een mogelijke valkuil kan zitten en waar je openstaat voor anderen. Wanneer je dit weet kun je hier op in spelen. Ieder mens is uniek, met dit inkijkje kun je nog beter voor jezelf zorgen en bijvoorbeeld de beste keuzes voor jou maken.

Je hebt je leven op een bepaalde manier ingericht maar wordt je hier wel vrolijk van? Heb je een baan waar je lekker op je plek zit? Doe je de dingen waar je energie van krijgt? Of doe je eigenlijk vooral wat er van je verwacht wordt? Vaak pas je je aan omdat je niet buiten de boot wilt vallen bijvoorbeeld. Zo heb ik een coachee waarbij ik een Human Design uitleg heb gedaan en daar kwam uit dat hij een projector is. Hier was hij zichtbaar niet blij mee… Hij is zo gewend aan hard werken en altijd maar doorgaan dat deze boodschap totaal niet past in hoe hij keek naar zijn totaal plaatje, of beter gezegd, hoe er naar hem gekeken wordt door zijn omgeving. Ook niet zo vreemd als je weet dat 70% van de mensen generator is. (even heel kort door de bocht, een projector heeft geen energiebox om altijd maar door te gaan en moet op tijd opladen. Een generator heeft wel een energiebox om altijd maar door te gaan. Projector kan wel gebruik maken van de energie van een Generator maar moet dan opletten dat hij/zij niet over zijn of haar grens gaat en dat is lastig).

Human Design in een combinatie tussen de belangrijkste spirituele- en wetenschappelijke leringen. Het geeft een beeld over wat je hier komt doen, je rol in het geheel en dit kun je ook wel zien als de rode draad in je leven. Ga ermee aan de slag en begin je experiment naar een relaxter, rustiger, gezelliger, leven!

Human Design en relaties

Human Design geeft ook inzicht in relaties. Liefdesrelaties maar ook bijvoorbeeld de band tussen kinderen of ouder(s) en kind etc. Ook dit is weer een hele mooie tool om een soort van handleiding erbij te kunnen pakken. Op deze manier kun je leren je partner en of kind(eren) beter te begrijpen, zelfs ook minder te conditioneren en leren vertrouwen op wat past bij jullie.

In de afgelopen 1,5 jaar heb ik al veel mannen, vrouwen en gezinnen mogen helpen met een Human Design uitleg en hoe je dat nu toepast in je dagelijks leven. De meest gegeven reactie is: “Wow dat je dit allemaal weet en zo duidelijk uit kunt leggen”. Lees maar eens hier tussen de reviews.

Wat heb je eraan om te weten hoe jouw Human Design werkt?

Heel veel dus. Het geeft direct inzicht in wat wel en niet bij je past en hoe je dit gericht aan kunt pakken. Het gaat over wie je bent, wat je kan maar ook wat je niet kan. Het is dan eigenlijk ook niet de bedoeling om zaken te gaan leren die je niet kunt maar te gaan kijken hoe kan ik mijn kwaliteiten beter benutten en conditioneringen loslaten/ ombuigen naar wat wel bij mij past.

Daarnaast zeg ik ook altijd dat het een tool is en dat je ermee mag doen wat bij jou past, dat het niet de waarheid hoeft te zijn maar iets wat bij kan dragen aan je welzijn.

Een ander voorbeeld is wanneer iemand een burn-out heeft. Waarschijnlijk heb je dan te lang niet gedaan waar je energie van krijgt. Een inkijk in je Human Design laat jou precies zien hoe jouw energie werkt en wanneer jij energie ergens van krijgt. Heel handig als je het mij vraagt. Human Design legt je niets op maar daagt je uit om zaken anders te bekijken en te ervaren en er dus je voordeel mee te doen.

5 energietypes

Binnen Human Design zijn er 5 energietypes. Te weten: Generators – Manifesting Generators – Projectors – Manifestors – Reflectors.

Als je naar de namen kijkt kun je eigenlijk al herleiden wat die energie doet. Ik geef een hele korte omschrijving:

Generator

35% van alle mensen is Generator. Dit zijn de mensen die gemaakt zijn om te werken en dus ook hier de energie voor hebben.

Manifesting Generator (MG)

35% van alle mensen is MG. De energie van deze mensen werkt nog sneller als die van de Generators. Zij zijn hier om van het leven te genieten, van alles te doen waar zij van “aan” gaan. Zij doen dit vaak op deze manier: van a naar p naar c en weer naar z. Dat is helemaal prima, dat past bij hen!

Projectors

20% van alle mensen is Projector. Zij hebben geen energiebox tot hun beschikking en moeten dus ook veel eerder opladen. Zij kunnen ongeveer 4u effectief werken. Projectors zijn hier om te leiden en inzicht te geven.

Manifestors

9% van alle mensen is Manifestor. Ook zij hebben geen energiebox tot hun beschikking en moeten opladen. Zij zijn hier om zaken te initiëren (manifesteren) en goed naar hun urges te luisteren + deze achterna te gaan.

Reflectors

1% van alle mensen is Reflector. Zij reflecteren en spiegelen de energie van de mensen om hen heen. Zij hebben geen stabiele energie van zichzelf. Ze kunnen dingen op een bepaalde manier zien die niemand anders kan.

Hoe kan het je leven positief veranderen?

Zoals je al hebt gemerkt ben ik fan van Human Design. Het geeft snel inzicht en draagt echt bij aan jezelf fijner voelen. Het begint vanuit binnenuit. Dit maakt het zo effectief. Je voelt meteen dat het bij je past, het gaat immers ook over jou!

Wanneer je weet hoe jij de beste keuzes voor jou kunt maken en waar jij energie van krijgt zul je meteen positiviteit bewaren. Stoppen met wat niet voor je werkt en gaan doen wat wel voor je werkt, daar gaat het over. Deconditioneren is hierin een sleutelwoord. Je kunt het toepassen in je privé, relaties, werk, eigen onderneming etc.

Kort inkijkje in hoe het werkt

Wat je nodig hebt is je geboortedag, precieze geboortetijd en geboorteplaats. Aan de hand daarvan wordt je chart gemaakt. In die chart kun je precies zien welk energietype je bent, welke strategie bij je past, je autoriteit (hoe je het beste keuzes maakt), Not self (geconditioneerde stukken), Signatuur (het gevoel dat je krijgt wanneer je het juiste voor je doet), Profiel (hoe steek je in elkaar).

Je kunt er nog veel meer mee, dit is de basis. Zo ga je stap voor stap bekijken en voelen wat het is en wat jij ermee wil/ hoe jij het wilt toepassen. In mijn coaching help ik je daarbij en gaan we praktisch aan de slag, stap voor stap. Ook maak ik een naslag werk zodat je het op je gemak door kunt nemen. Op deze manier kun je je het gemakkelijk eigen maken.

Lijkt het je wat om er samen mee aan de slag te gaan? Stuur me dan een berichtje!

 

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp