Life coaching- 6 misverstanden + uitleg

Life coaching wat is dat nou eigenlijk en wat heb je eraan? Mensen weten vaak niet wat een life coach is of wat life coaching inhoudt. Hierdoor ontstaan er gemakkelijk misverstanden en dat is jammer. Ik wil je immers graag helpen met alles waar je tegenaan loopt in het leven of met wat er in je hoofd rond spookt. Het is dan ook super belangrijk om te doen wat je leuk vindt, er iets van te maken en daar niet mee te wachten! Graag geef ik uitleg. Enjoy!

In deze blog

 1. “Life coaching is zweverig.”
  Wat is life coaching
 2. “Je moet ingewikkelde problemen hebben als je naar een life coach gaat, bijna gek zijn!”
  Wanneer kies je voor een life coach/ life coaching
 3. “Ik praat er wel met iemand anders over, vrienden en bekenden.”
  Wat heb je aan life coaching
 4. “Kan een life coach mij wel helpen?”
  Wat verwacht Kracht life coach van jou
 5. “Ik weet wat het beste voor mij is, zelf kom ik er ook wel.”
  Resultaten life coaching
 6. “Een coachtraject is duur!”
  Resultaten coaching

“Life coaching is zweverig”

Dit heb ik al erg vaak gehoord. Wat versta je onder zweverig? Ik vind het totaal niet zweverig als ik jou help jouw problemen of uitdagingen op te lossen en aan te gaan. Hoe fijn zou het zijn om je gedachten heerlijk op een rijtje te hebben zodat je rust in je hoofd hebt en denkpatronen herkent + doorbreekt. Je werk op tijd af, plezier in je werk en zo kan ik nog wel even wat zaken opnoemen waarbij ik kan helpen en ondersteunen.

Kleine gemakkelijke bijkomstigheid is dat ik gewoon naar je toe kom, maakt niet uit waar je woont, Amsterdam tot en met Maastricht, of via Skype of mail, telefoon etc. op elk gewenst moment, op elke gewenste manier! Als je dit niet prettig vindt heb ik ook een ruimte in Asten. Alles is mogelijk.

Er zijn verschillende opties waarvan gebruik gemaakt kan worden, ook in combinatie met elkaar:

Zie het als een leerproces waarin jij het begin en eindpunt bent. Ik ben de hulplijn die jij op elk gewenst moment in kunt zetten, graag zelfs want dat is waar ik goed in ben! (Ik ben ervaringsdeskundige in hooggevoelig en perfectionist zijn, als je hier mee worstelt help ik je graag om van je last je kracht te maken) En wil je het wel graag zweverig, dat kan ook, jij staat centraal en ik pas me aan aan jou!

Wat is het dus wel :

 • Gestructureerd + overzichtelijk werken aan problemen en uitdagingen
 • Jij bent begin en eindpunt
 • Open en eerlijke communicatie
 • Snel resultaten behalen + effectief bezig zijn = Problemen oplossen
 • Doen wat jou blij maakt
 • Voor iedereen en alles in life waar je iets mee wil of moet
 • Toegankelijk en vooral positief!
 • Steun en motivatie

Klinkt goed toch?

Ja Julianne ik wil meteen een afspraak maken!

“Als je naar een life coach gaat heb je ingewikkelde problemen”

Het antwoord is simpel: “Nee”. Iedereen die op een snelle, laagdrempelige en toegankelijke manier resultaten wil bereiken gaat naar een life coach, naar Kracht life coach wel te verstaan 😉 . Dat hoeven geen grote problemen te zijn, dat kan en mag van alles zijn. Ik vind niets gek of raar en zie iedereen als een uniek persoon. Daar hoort een unieke aanpak bij.

Op een gelijkwaardig niveau gesprekken voeren met een professionele gesprekspartner, een actieplan maken en op deze manier inzicht krijgen in je eigen kunnen en willen. Verder komen in het leven en handvatten hebben voor de toekomst. Op een passende manier snel resultaat behalen. Dingen die je tegenhouden loslaten, kwaliteiten vinden en inzetten.

Er ligt nog steeds een beetje een taboe op “om hulp vragen”. Dit komt waarschijnlijk door hoe wij opgevoed zijn en door hoe we dus tegen problemen en uitdagingen aan kijken.

Als ik naar mijn omgeving kijk zie ik dit duidelijk terug. Mijn vader bijvoorbeeld vraagt bijna nooit om hulp. Als ik vraag naar de reden hiervan heeft hij hier geen duidelijk antwoord op. Het heeft met zijn opvoeding te maken, zijn normen en waarden, hoe hij tegen zaken aankijkt. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Zou jij graag wat willen veranderen? Of vind je het wel prima zo?

Ben jij gelukkig met jouw leven op dit moment?

Ik heb ervoor gekozen om wél om hulp te vragen als ik dingen niet weet of nieuwe dingen wil leren (voorheen vond ik ook dat ik alles zelf moest kunnen. Ja de perfectionist in mij had de overhand, HAD!). Ik kies er elke dag voor om te leven vanuit mijn idealen en te doen wat mij gelukkig maakt. Dit heeft mij sterker gemaakt, handvatten om verder te gaan en een leuk en gelukkig leven te leven. Je hebt maar 1 leven dan is het wel zo prettig dat je doet wat jij leuk vindt.

Daarom ben ik ook mijn eigen onderneming begonnen. Om met mijn sociale hart anderen te kunnen helpen op een professionele én persoonlijke manier. Persoonlijke aandacht en positiviteit staan bij mij hoog in het vaandel.

De taboe doorbreken en mensen helpen ook een fijn en gelukkig leven te leiden. Ik heb het hierboven al een keer benoemd, zelf ben ik hooggevoelig en perfectionistisch. Niet altijd prettig maar dankzij mijn ervaringen hiermee kan ik jou gericht helpen zodat jij niet meer in valkuilen valt. Ook heb ik ruim 8 jaar ervaring in het werken met allerlei soorten mensen. Super leuk en super handig.

Feit blijft natuurlijk dat wat voor Karlijn werkt, misschien niet voor jou werkt. Dat is juist hoe ik coach, nooit standaard. Ik kijk naar jou en wat jouw wensen/ behoeften zijn, daar stem ik de coaching op af. Zodat we samen jouw doel(en) behalen.

Voel jij dat dit ook voor jou is? Ik help je graag. Neem contact met mij op of laat mij jou bellen dan plannen we een kennismaking en kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vrijblijvend en met een kop koffie of thee.

Wat voorbeeldjes

 • Lekker in je vel zitten
 • Met plezier en passie werken
 • Rust in je hoofd
 • Werken aan relaties
 • Competenties/ kwaliteiten behalen of aanscherpen
 • Omgaan met stress en daardoor relaxter leven én werken
 • Meer zelfvertrouwen

“Ik praat er wel met iemand anders over, vrienden en bekenden.”

Dat is ook heel goed! Je moet zeker van je hart geen moordkuil maken. Er rust nog steeds een beetje een taboe op “om hulp vragen”, helemaal als het om professionele hulp gaat. Dat is echt super jammer want het zou toch top zijn als we fluitend door het leven kunnen gaan met een beetje hulp. Vraag jezelf ook af:

“Wat levert het me op als ik niets doe.” | Als ik op deze manier door blijf ploeteren? 

We gaan graag naar vrienden en bekenden met onze zorgen, weet je waarom? Omdat we weten hoe zij reageren. Ze zeggen vaak wat we willen horen en dat vinden we fijn! Het is een bepaalde rol, een verwachtingspatroon. Ze geven goed bedoeld advies. Dit helpt jou echter niet altijd verder.

Een life coach luistert objectief en heeft geen mening/ oordeel over jou. Ik heb de middelen om jou in jouw kracht te zetten (mijn onderneming heet niet voor niets “Kracht life coach”) en ik respecteer hoe jij iets aan wilt pakken. Jij staat centraal, jouw wensen, behoeften en verlangens. Ik zal je vaak een spiegel voorhouden en dat is niet altijd leuk maar je leert er wel van! Het resultaat is dan ook dat je vaardigheden leert en handvatten hebt om zelf die stappen te zetten die jij wilt zetten. Terugkomende problemen los je door mijn aanpak zelf op! Tof toch?

Waar ben jij het meest onzeker over? Hoe zou het zijn om jezelf hier sterker bij te voelen, geen angst meer te voelen maar weten hoe je die onzekerheid bij de horens vat en omzet naar kracht. Daar help ik jou bij door in gesprek te gaan en vragen te stellen, advies te geven en met je aan de slag te gaan. Je komt bij de kern en samen maken we een actieplan. Positief en persoonlijk werken, dat is waar ik voor sta.

“Kan een life coach mij wel helpen?”

Ja! Er zijn wel wat zaken die belangrijk zijn

 • Een goede klik tussen jou en mij (vandaar het eerste (kennismaking) gesprek)
 • Je staat open voor verandering
 • Naar jezelf (leren) kijken en daardoor voor positieve verandering zorgen
 • Je gaat zelf actief aan de slag (met hulp van mij)

Jij vertrouwt mij jouw problemen, uitdagingen of wensen toe. Ik begrijp dat dit niet altijd makkelijk is. Je kan ervan op aan dat alles bij mij veilig is.

Heb jij zin om te gaan doen wat je leuk vindt? Wat je gelukkig maakt, met een positieve focus en daardoor meer power te krijgen en relaxter te leven en werken? Inzichten waar je nog niet aan gedacht had maar wel verder mee komt. Dan is Kracht life coach wat voor jou!

Meld je alvast aan om meer positiviteit te ontvangen

Voelt je hoofd als een chaos en kom je er niet uit? Heb je vragen waar je de antwoorden niet op kunt vinden? Of loop je op je werk tegen bijvoorbeeld de hoge werkdruk of werkstress aan? Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij Kracht life coach kan helpen. Ook bij problemen op het gebied van relaties en opvoeding. Twijfel je of ik jou kan helpen? Stuur me een bericht dan kom je daar snel achter.

“Ik weet wat het beste voor mij is, zelf kom ik er ook wel.”

Natuurlijk weet jij wat het beste voor jou is, lukt het jou echter ook om dit te bewerkstelligen? Doe jij bijvoorbeeld wat je echt leuk vindt? Als ik jou deze vraag stel:

“Wat voor cijfer geef jij je leven op dit moment?”

Een 1 is helemaal niet leuk en een 10 is fantastisch. Wat zou je dan zeggen?

Soms weten we niet eens waarom we doen hoe we doen omdat we dat altijd doen. Vaak lopen we in hetzelfde kringetje en weten niet hoe hier uit te stappen.

Het is inderdaad de bedoeling dat je het zelf doet. Wij mensen doen echter vaak dingen uit gewoonte, bepaalde patronen en verwachtingen. Vaak heeft het te maken met ervaringen uit het verleden of overgenomen meningen en gedragingen. Waarom doen we wat we doen? Werkt dat wel zoals we willen, levert dat op wat we voor ogen hebben?

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg…

Laatst was ik Renate aan het coachen en hadden we het ook over “Waarom doe je wat je doet”. Ik vroeg door en we kwamen er achter dat het kwam door iemand uit het verleden. Hierdoor was  een negatief zelfbeeld ontstaan. Hier was ze zich in eerste instantie niet van bewust.

Op het moment dat de bewustwording insloeg bracht dit emoties met zich mee, tranen maar ook opluchting. Hierdoor kreeg ze inzicht en kon zich losmaken van het verleden en met vertrouwen in zichzelf door. Heel mooi om dit proces te mogen begeleiden!

Door middel van een life coach krijg je net wat andere, frisse inzichten en persoonlijke aandacht van mij, we nemen de tijd om verder te komen. Weet jij wat je echt wilt? Ben jij tevreden met waar je nu staat? Of heb je toch twijfels? Ik help je te formuleren wat je graag wilt en hoe je de koe bij de horens gaat vatten. Krachtig, positief, relaxter leven en werken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een focusgesprek. Lees hier meer over wat dat is.

“Een coachtraject is duur!”

Life coaching is een investering in de toekomst, een investering in jezelf. Je zult snel resultaat zien en dit ook vasthouden. Lekker aan de slag met wat jou sterk maakt, zelfverzekerd en aantrekkelijk. Zonder dat je je daar schuldig of onzeker over voelt.

Coaching gaat over resultaten. Deze resultaten zijn vaak onbetaalbaar. Je gaat om te ontspannen bijvoorbeeld op vakantie. Dat is een heerlijk vooruitzicht maar niet altijd dé oplossing (en meestal erg duur). Door jouw investeren in een persoonlijk coachtraject, leer je wat jij nodig hebt om bijvoorbeeld relaxter te leven en op jezelf te vertrouwen, te doen wat jij leuk/ belangrijk vindt.

Vraag jezelf af: “Wat levert het me op om zo door te gaan?” en “Wat heb ik nu nodig?”

Je krijgt inzicht in gedrag, gedachten en gevoelens. Antwoorden op vragen of problemen die je zelf gaat vinden, waar je voorheen geen antwoord op had. Valkuilen waar je dus niet meer invalt maar overheen springt. Juist die dingen geven een groot gevoel van vrijheid en vertrouwen, in jezelf.

Ik ben Julianne, Kracht life coach, en ik help jou graag bij alle obstakels in het leven. Ook ondersteun ik bedrijven met mijn “Afdeling bespreekbaar” op, ik noem het, mensniveau. Voor een fijne (werk)sfeer en daardoor minder ziekmeldingen/ ontslagbrieven en dus een hogere omzet en meer rendement. Vrolijke & positieve mensen.

Dit vind jij ook interessant:

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Gabrielle

27.09.2021 Ik vond het erg leuk en inspirerend om met Julianne te sparren over bepaalde vragen waar ik op dat moment tegenaan liep. Haar simpele, maar o-zo-effectieve manier van met mij werken en haar vrolijke manier van communiceren hebben mij enorm aan het denken gezet en hebben mij veel nieuwe inzichten gegeven. Ik heb me altijd welkom en vertrouwd gevoeld om open en eerlijk over mijn beren op de weg te praten. Hierdoor kon ze met goede vragen een spiegel voorhouden en mij de hulpmiddelen bieden om onder andere beter met mijn energie om te gaan, beter te weten welke richting ik in wil gaan en heeft ze me geholpen ook de eerste stappen daarin te zetten. Oprecht bedankt Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op WhatsApp