Positief denken- 3 praktische tips voor in je leven en business

Je mindset en positief denken. Er wordt veel over gezegd en geschreven. Aan de ene kant kun je hier “makkelijk” iets aan veranderen en aan de andere kant kan het ook een mega uitdaging zijn. In mijn 7+ jaar ervaring als coach kan ik wel zeggen dat je dit lastig alleen lukt. Het is handig om een specialist te hebben die je helpt je gedachten in kaart te brengen en vervolgens ook met praktische tools komt om het ook te bewerkstelligen. En je raad het al, daar kan ik je bij helpen.

In het vaak snelle tempo van het leven worden we vaak geconfronteerd met uitdagingen en obstakels die onze positieve instelling kunnen beïnvloeden. Ook een omgeving die niet helpend voor je is of die je zelfs tegenhoudt in bijvoorbeeld je groei, kunnen voor stagnatie en irritatie zorgen. Het is echter essentieel om je te beseffen dat je je perceptie kunt veranderen en je leven een positieve wending kunt geven. Wat hierin de sleutels tot succes zijn, zijn sowieso bewustwording, in de spiegel kijken, actie ondernemen. In deze tekst geef ik je drie praktische tips die je kunnen helpen je leven en business positief te draaien.

In deze blog:

Positief denken, tip 1: Positieve mindset en bewustwording

Een positieve mindset is de sleutel tot het transformeren van je leven en business. Het begint allemaal met bewustwording en het vermogen om je gedachten te sturen. In plaats van je te laten meeslepen door negatieve gedachten, probeer je bewust te focussen op het positieve. Dit betekent niet dat je de realiteit negeert, maar eerder dat je je richt op oplossingen in plaats van problemen.

Een effectieve manier om een positieve mindset te krijgen, is door dagelijks dankbaarheid te oefenen. Dit klinkt misschien wollig, echter, op deze manier zet je jezelf op een positieve manier aan het werk. Neem de tijd om te reflecteren op de positieve aspecten van je leven en business en benadruk wat je dankbaar maakt. Of het nu gaat om gezondheid, relaties, carrière of persoonlijke groei, het identificeren van deze positieve elementen kan een verschil maken in je perceptie van het leven.

Bovendien is de manier hoe je tegen jezelf spreek een krachtig instrument om je mindset te beïnvloeden. Let op de taal/ woorden die je tegen jezelf zegt/ gebruikt en vervang negatieve zaken met positieve affirmaties. Maak voor jezelf een lijstje met helpende gedachten en kijk/ herhaal deze regelmatig. Dit lijkt misschien raar om te doen maar dit werkt echt. Uiteraard kan ik je hierbij helpen

Samen aan de slag met jouw mindset

Een paar voorbeelden van positieve affirmaties:

  • Ik zorg goed voor jezelf door de tijd te nemen
  • Ik heb vertrouwen in mezelf
  • Ik ga kijken wat ik nodig heb en ga dit ook doen

Tip 2: Stel realistische doelen en maak een actieplan

Een ander aspect van het positief denken en dus positief draaien van je leven, is het stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van een doordacht actieplan. Doelen stellen geeft je richting en een gevoel van doel in het leven. Zorg ervoor dat je doelen specifiek en positief maakt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je voortgang te meten en gemotiveerd te blijven. Ik werk graag met kaders. Een kader geeft een bredere kijk en zorgt ervoor dat je stappen blijft zetten. Wanneer je een doel “behaald” hebt moet je weer een nieuw doel bedenken, een kader blijft.

Breek grote doelen op in kleinere, haalbare taken. Dit maakt de weg naar succes minder overweldigend en stelt je in staat om stap voor stap vooruitgang te boeken. Stel prioriteiten en concentreer je op de taken die het meest bijdragen aan het bereiken van je doelen.

Een actieplan is een sleutel tot succes om je kaders te realiseren. Schrijf specifieke stappen op die je moet nemen en houd jezelf verantwoordelijk voor het volgen van dit plan. Regelmatige evaluatie van je voortgang stelt je in staat om aanpassingen te maken aan je actieplan en ervoor te zorgen dat je op de goede weg blijft.

Tip 3: Investeer in persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg

Een positieve wending en (positief denken) aan je leven geven vereist niet alleen externe veranderingen, denk aan een fijne omgeving waarin je gestimuleerd wordt om te groeien, maar ook interne groei. Zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling spelen hierbij een cruciale rol. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor activiteiten die je energie geven en je welzijn bevorderen.

Zorg voor voldoende rust en slaap, eet gezond en integreer regelmatige lichaamsbeweging in je routine. Fysieke gezondheid heeft een directe invloed op je mentale welzijn. Door goed voor je lichaam te zorgen, kun je stress verminderen en je energieniveau verhogen.

Daarnaast is het waardevol om te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Leer nieuwe vaardigheden, lees inspirerende boeken en zoek mogelijkheden voor groei in je carrière en persoonlijk leven. Door voortdurend te streven naar zelfverbetering, vergroot je je zelfvertrouwen en vergaar je de tools die nodig zijn om met uitdagingen om te gaan.

Ik heb genoeg gelezen, maak een afspraak

Positief denken met behulp van Human Design

Human Design zet ik in als een praktische tool om inzicht te krijgen en verder te groeien naar het volgende level. Het geeft je onmiddellijk inzicht in hoe jouw energie werkt, wat wel en niet bij je past, hoe je het anders en beter kunt doen. Het helpt enorm om positiever te gaan denken. In een inzichtsessie van 1,5u krijg je hier snel handvatten voor. Wil je meer lezen over Human Design? Lees dan de blog die ik eerder schreef: Human Design uitleg.

Of kijk op mijn Instagram account, hier deel ik regelmatig zaken over Human Design.

Conclusie

Het draaien van je leven en of onderneming naar een positieve koers, vergt bewuste inspanning en toewijding. Door een positieve mindset te creëren, realistische doelen en kaders te stellen met een doordacht actieplan en te investeren in zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling, kun je de controle nemen over je leven en het positief transformeren. Een bedrijf bouwen dat bij je past en je dient.

Onthoud dat positieve veranderingen tijd en consistentie vereisen. Wees geduldig met jezelf en vier de kleine overwinningen onderweg. Met de juiste instelling en inspanning kun je je leven vormgeven op een manier die voldoening brengt en bijdraagt aan langdurig welzijn.

Dit vind jij ook interessant

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp