Positiviteit brengt je meer tijd en gezelligheid- 12 tips

Positief zijn en blijven kun je leren. Iedereen heeft angsten, uitdagingen, dingen die we moeilijk vinden of waar we minder goed in zijn. Dat mag allemaal als je je er maar niet door laat leiden. Wanneer je kiest voor positiviteit en positief op situaties, mensen, dingen, reageert, zal je merken dat je prettiger en gezelliger in je vel zit én meer tijd hebt. In deze blog geef ik je 12 tips voor meer positiviteit in je leven.

In deze blog

 1. Sta positief op
 2. Relax & Accepteer
 3. Neem afscheid van negatieve personen
 4. Meer tijd door in het nu te leven en denken
 5. Relativeer
 6. Besteed meer tijd aan positiviteit
 7. Start met wat je wél wilt
 8. Dankbaar zijn
 9. Eet gezond
 10. Lach 🙂
 11. Verspreid positiviteit
 12. Je omgeving

1. Sta positief op

Wanneer je positief aan de dag begint sta je met een prettig gevoel op. Dit doe je door bijvoorbeeld te visualiseren. In mijn vorige blog vertelde ik hier ook wat over.

Het werkt ook echt, dat is wetenschappelijk bewezen. De moeite waard dus om het te proberen.

 • Het helpt je om voorbereid te zijn
 • Kalmeert en motiveert
 • Beïnvloed prestaties positief

Wat je ook kunt doen is beginnen met iets waar je van geniet. Bijvoorbeeld de tijd te nemen om lekker te ontbijten en een kop thee of koffie te drinken. Het hoeven geen grote dingen te zijn.

2. Relax, accepteer

Dingen lopen vaak anders dan je gepland had. Dat komt in je privé voor maar ook op je werk. Vaak heb je daar geen invloed op maar waar je wel invloed op hebt is hoe jij daarop reageert. Accepteer dat dingen anders gaan, laat het los en stel bij. Dat klinkt makkelijk maar dat is het vaak niet. We voelen ons dan toch even vervelend. Dat mag maar blijf niet te lang in dit gevoel hangen. Stap uit dat kringetje en kies voor positiviteit. Dit levert je meer tijd op!

Voor mij heeft positief denken veel gebracht. Ik voel me vrolijk, ik kan snel schakelen als ik me vervelend voel om wat voor reden dan ook en het maakt dat ik meer energie heb.

3. Neem afscheid van negatieve mensen

Je kent ze vast wel, die mensen die voor al jouw briljante ideeën een negatieve oplossing hebben. Dit kost je energie, je voelt je negatief en down en het blokkeert je vaak om door te zetten. Omring je met positieve mensen, die in jou geloven, met je meedenken en je steunen in wat je doet. Dat geeft je dan weer energie!

Ja! ik wil positiever denken en leven

4. Houd je gedachten in het nu en krijg zo meer tijd

Ook wel mindfulness genoemd. Wanneer je gaat nadenken of voordenken of je zorgen maken, brengt dit geen positiviteit met zich mee. Houd je gedachten bij wat je aan het doen bent. Ook dit zorgt ervoor dat je je prettiger voelt, meer energie hebt en meer tijd overhoudt. Meer tijd? hoor ik je denken.

Onderzoek wijst uit dat multitasken juist tijd kost omdat je je gedachten niet bij 1 taak houdt maar 5 dingen tegelijk doet en dus je aandacht moet verdelen. Hierdoor moet je steeds schakelen, maak je fouten en verlies je tijd. Misschien herken je het wel: Je wilt nog “even” iets afmaken maar hebt over 30 minuten ook een afspraak. Je weet eigenlijk al dat je het niet gaat halen maar toch dwing je jezelf om door te werken. Tussendoor komt de gedachten in je op dat je vergeten bent om boodschappen te doen of een afspraak vergeten bent. Dit geeft een gevoel van onrust, gejaagdheid want tijd kun je simpelweg niet grijpen. Tijd is niet te managen.

Stop met multitasken en ga zaken 1 voor 1 afwerken. Je kunt je dan beter focussen en dus tijd overhouden voor gezelligheid.

5. Relativeer

Onze hersenen, ons brein, overdrijft graag én vaak. In ons hoofd worden dingen vaak erger als dat ze eigenlijk zijn. Onze hersenen willen ook graag bezig gehouden worden. Misschien herken je het wel, als je even “hersen vrij” hebt bekruipt je een onbehagelijk gevoel van: “Ik ben niets aan het doen”. Relax, meestal is het niet zo erg als dat we denken. Neem er afstand van en kies voor positiviteit.

6. Besteed minder tijd aan negatieve gedachten en verwacht positiviteit

Ons brein wil ons voor gevaar waarschuwen. Onze innervoice praat de hele dag tegen ons. Als de wereld voldoet aan onze verwachtingen is het goed. Als dat niet zo is, gaat het mis. Dan komen er negatieve gedachten voorbij en voelen we ons ongelukkig. Je hersenen zijn een gereedschap. Gebruik het om vrolijke en nuttige gedachten in te stoppen zodat je jezelf positief voelt. Geluk kun je trainen zegt Mo Gawdat, het is net als fitness 🙂

Mo Gawdat: “Geluk en dus blijdschap is heel voorspelbaar. Het is een overlevingsmechanisme.”

7. Ga aan de slag met wat je wel wilt

Vaak als ik de vraag stel: “Wat wil jij graag?” krijg ik het antwoord: “Weet ik niet”. Als ik vraag wat wil jij absoluut niet, hebben mijn coachees daar wel altijd een antwoord op. Richt je op wat je wel wilt zodat je eraan kunt werken om dit te krijgen. In plaats van je te ergeren over wat je niet hebt of dingen die “mislukt” zijn kun je je beter richten op wat je graag wilt, je maakt het dan positief, voelt je vrolijker en hebt een doel om naartoe te werken. Zet kleine concrete stappen en vier je successen.

Geef mij dé blauwdruk om te krijgen wat ik wil

8. Wees dankbaar

Kijk eens naar wat je allemaal al hebt en wat je bereikt hebt. Om positief te denken moet je jezelf trainen. Een goede oefening daarvoor is om als je naar bed gaat 1 ding te bedenken waar je dankbaar voor bent (mogen ook meerdere dingen zijn natuurlijk) en hier ook aan te denken als je wakker wordt. Wat hiervoor ook goed werkt is om vanzelfsprekendheden vaker uit te spreken/ complimenten te geven.

9. Eet gezond

Voeding | Beweging | Mind het staat direct met elkaar in verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld veel suikers eet voel je je snel moe en futloos. Als je hier op let en dus minder suiker eet zal je merken dat je energieker bent en door de dag heen minder dips hebt. Dat maakt je, je raad het al, positiever! + je houdt tijd en energie over om leuke dingen te doen! Ga er mee aan de slag en begin eens met geen suiker in je thee of koffie te doen.

10. Lach 🙂

Lachen zorgt ervoor dat je ontspannen bent, het ziet er gezellig uit, geeft je een goed gevoel en je trekt er positieve dingen mee aan. Probeer het eens! 🙂

Julianne, help mij lachen! 🙂

11. Strooi met positiviteit

Laat anderen delen in jouw positive vibe. Geef complimenten, bied hulp, stuur eens een kaartje of een aardig appje. Ook dit draagt bij om je positief te voelen.

12. Je omgeving

Niet alleen jij hebt er wat aan, je omgeving ook. Hoe positiever jij zelf bent, hoe meer mensen je aantrekt met je prettige vibe. Een aantal jaar geleden, toen ik nog erg negatief was en de wereld als een boze grote bol zag, vond mijn omgeving mij ook niet leuk en gezellig. Mensen willen dan toch minder graag bij je in de buurt zijn. Nu ik positief en vrolijk ben trek ik veel meer mensen aan. Ze willen graag bij mij in de buurt zijn en mijn vibe delen, gaaf toch? Je kunt elkaar op deze manier positief ondersteunen, geweldig!

Tot slot

Ben ook realistisch. Natuurlijk is niet altijd alles leuk en positief. Ook ik ben wel eens chagrijnig of teleurgesteld. Dat mag natuurlijk ook! Als je er maar niet te lang in blijft hangen. Het is veel leuker om op te staan en op te vallen in positieve zin! Merk je nu dat jij of mensen in je omgeving negatief zijn? draai dit zo snel mogelijk om door je te richten op de positieve dingen. Niets is alleen maar negatief 🙂

Wil je meer informatie of kan ik je helpen? Stuur me een berichtje

Dit vind jij ook interessant

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp