Verandering en verveling positief draaien – 9 tips

Verandering en verveling zijn aan de orde van de dag. Voor sommige is een tijd van mega hard werken aangebroken terwijl anderen niet weten wat te doen met de extra tijd die ze hebben. Op dit moment is iedereen in de ban van het Coronavirus en dat is natuurlijk helemaal niet vreemd.

Bij de een raakt het huishouden achter omdat hij/zij een vitaal beroep heeft en overuren maakt, terwijl bij de ander de ramen al 3x gewassen zijn en de strijk was die er al 3 jaar lag, ook aan kant is. Het zijn andere tijden en andere tijden vragen wat anders van ons.

Binnen de coaching van Kracht life coach richt ik me vooral op wat jou bezighoudt en hoe het komt dat dingen niet helemaal lukken zoals je zou willen. Ook kijken we naar wat er nog beter kan. In een tijd als deze is dit een fijne tool om jezelf te laten groeien. Want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

In deze blog wil ik graag wat extra positiviteit brengen en praktische handvatten geven. Weg met verveling en een positieve kijk op verandering.

In deze blog:

Hoe komt dat nou?

Ja hoe komt dat nou dat de muren op je af komen en je moeite hebt met deze tijd? (de meeste) Mensen zijn graag met elkaar in contact, we zijn sociaal en vinden het leuk om bijvoorbeeld uit eten te gaan. Dit moet je nu beperken. De uitdaging zit het hem er dus in om hier anders mee om te gaan. Er zijn op dit moment veel veranderingen en ook de regels omtrent het omgaan met, worden steeds aangepast.

Ook spelen we graag op zekerheid en die zekerheid lijkt nu weg te vallen. Angst komt naar boven.

4 tips bij angst en verandering:

 • Denken in uitdagingen. Ga iets nieuws leren, of pak een oude hobby waar je geen tijd meer voor had, weer eens op
 • Kook gezond
 • Beweeg regelmatig
 • Heb vertrouwen

Tip 5: Terugkerende patronen (D O E N)

Misschien vallen dingen je nu juist op. Patronen van jezelf die nu (soms pijnlijk) aan het licht komen, of irritatie die je hebt richting je partner of je omgeving. Je kunt ook juist het gevoel hebben dat je nu meer tijd hebt om dingen die je al lang wilde doen, aan te pakken.

De insteek bij alle bovenstaande is dat je de stap moet zetten om het te gaan doen. Zie deze periode als een kans om dingen anders te doen. Dit vraagt energie en doorzettingsvermogen. Misschien ook 2 zaken die je nu niet echt hebt. Coaching geeft je een andere kijk op verandering en verveling en ook goed om hier samen (je partner en jij) mee aan de slag te gaan!

Nu een (online) afspraak maken

Tip 6: Energie boost, doei verveling 😉

Als je merkt dat je energie mist, is de eerste stap om energie op te bouwen. Ga naar buiten voor een blokje om (houdt voldoende afstand van anderen) of doe een work-out vanuit je woonkamer. Schuif de tafel aan de kant en gaan met die banaan. Dansen is ook een fijne manier om energie te boosten én het is een gezellige manier om conditie op te bouwen, je geheugen te trainen en je stress level omlaag te brengen.

Tip 7: Ritme

Zorg ervoor dat je ritme houdt. Sta bijvoorbeeld ’s morgens op je normale tijd op, kleed jezelf aan, verzorg jezelf en maak een leidraad van dingen die je vandaag wil gaan doen.

Verdeel taken tussen jezelf en je partner als je die hebt. Zorg er anders voor dat je je dag niet te vol propt, dat is ook niet nodig. Kijk naar wat je graag wil gaan doen en wissel dit af met dingen die je “moet” doen (en misschien niet leuk vindt, maar wel lekker is als het gedaan is).

Tip 8: Mindset + praktische oefening

Meer dan ooit is bewust zijn van je gedachten een prioriteit. Wanneer je dit niet bent ga je snel in het negatieve treintje zitten en is het lastig hier uit te stappen. Let maar eens op hoe vaak je eigenlijk iets negatiefs tegen jezelf zegt. Voed jezelf dus met positieve gedachten door bijvoorbeeld positief te affirmeren. Dit helpt om je anders te voelen.

 • Schrijf op wat je wél wilt (gebruik dus geen niet)
 • Maak het kort en krachtig
 • Kijk er elke dag naar en werk waar nodig bij (herhaling)

Een aantal van mijn coachees hebben moeite met deze tijd. Ze hadden net belangrijke knopen doorgehakt, keuzes gemaakt en ze voelde zich hier heel goed over. Een nieuwe periode brak aan en nu wordt alles letterlijk door de war gegooid.

Dit vraagt van hen dat ze voor ogen blijven houden waarom ze die keuzes gemaakt hebben en dat ze voor henzelf dat fijne gevoel van die keuze, ook nu, naar boven kunnen blijven halen. Dat is ze gelukt! Ze hebben wat zaken voor henzelf op een rijtje gezet en zijn praktisch aan de slag gegaan met “wat kan wel”.

Tip 9: Wat helpt is om jezelf af te vragen “Wat heb ik nu nodig?”

Verveling

Een aantal extra tips om verveling tegen te gaan:

 • Ruim je mailbox op (wellicht ook een klusje waarvan je denkt nahhh maar wel lekker is als het gedaan is)
 • Blijf actief
 • Bel iemand waar je al lang geen contact meer mee had en die je altijd nog eens wilde spreken
 • Lees een boek
 • Probeer een nieuw recept
 • Begin een moestuin (bestel bijvoorbeeld spullen hiervoor online)
 • Update je social media profielen

Ondernemers en verandering

Voor de ondernemers onder ons is dit een uitdagende tijd. Er wordt een andere manier van kijken gevraagd. Creatiever, zo omschrijf je het het beste in mijn ogen. Want hoe bereik je jouw klanten en hoe zorg je voor omzet?

Ik coach ook ondernemers en ik zie een splitsing in hoe zij omgaan met deze periode. De een neemt echt de tijd om met het gezin samen te zijn en de ander zoekt actief naar oplossingen om henzelf en hun doelgroep in beweging te brengen.

Neem nu contact op

Als je jezelf in beweging wilt brengen en wat dingen wilt aanscherpen bijvoorbeeld.

Lees ervaringen van mensen die je voor gingen

Voor jou + samengevat

Ook van jou zal deze periode iets anders vragen.

Het lijkt allemaal voor de hand liggend wat ik in deze blog schrijf. Toch zie en hoor ik dat mensen echt in een negatieve spiraal vallen. Met de tips in deze blog kun jij ervoor zorgen dat dit bij jou anders zal gaan. Ook heb ik mijn checklist op een nieuwe pagina gezet zodat je nog wat extra boosters hebt!

Veel liefs en ben lief voor jezelf én elkaar

Dit vind jij ook interessant:

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp