Balans, hoe vind je dat? 7 handige tips

Want wanneer ben je nou eigenlijk in balans? En voordat je in balans bent, hoe doe je dat dan? Je hoort het eigenlijk overal wel, in de winkel, op tv in je omgeving, “in balans zijn”, dat is waar we naar opzoek zijn. Het wordt weergegeven als een soort van ultieme staat van zijn. Wat bedoelt wordt is een gevoel van evenwicht, rust en tevredenheid.

Nou ik zal je meteen uit de droom helpen, in balans zijn is bijna onmogelijk. Waarom? Omdat wij niet gemaakt zijn om in balans te zijn. In mijn ogen zorgt een bepaalde vorm van onbalans ervoor dat we meer gaan ontdekken, groeien of wensen. Iedereen is uniek en dus voelt uit of in balans zijn, voor iedereen anders. Het lijkt me trouwens ook wel gruwelijk saai hoor om altijd in een perfecte staat van “zijn” te zijn. Dan valt er nog maar weinig te beleven.

Hoezo zijn we eigenlijk opzoek naar balans? Wie vertelt ons dat wij wel of niet in balans moeten zijn én dat we daar iets aan moeten doen. Ik denk dat het iets anders is waar we naar zoeken en dat ga ik je vertellen in deze blog.

In deze blog:

Energie Balans

Begin juni heb ik een telefonisch interview gedaan over het onderwerp: “Hoe vind je je passie?” . 2 jaar geleden schreef ik hier al een blog over, deze vind je hier 

Het antwoord is tweeledig. Wachten en eerder opladen. Wanneer het een noodzaak wordt lijkt het ons wel te lukken om rust te pakken. Dat als je bijna dreigt om- of uit te vallen, dat je dan zegt oké ik ga rusten. Dat is een beetje vreemd toch? Leer jezelf dat je jezelf eerder oplaad. Waar we het eerst concessies in doen is op het pakken van rust, want ik kon ook dit dit en dit doen.

Ook als we dan ein-de-lijk die welverdiende rust hebben gepakt zitten we eigenlijk toch niet rustig. De balans waarnaar we zo naarstig naar opzoek zijn, lijkt dan helemaal nergens te bekennen. Want wanneer je alleen maar doorrent voelt het echt super vreemd om te rusten of even niets te doen.

Laad jezelf dus eerder op. Heel simpel, net als bij je telefoon of laptop of alles waarvan je de batterij op kunt laden, pas op de plaats. Doe hier GEEN concessies in want je betaald de prijs.

Complimenten en balans, jezelf zijn

Het was een leuk interview en ook gezellig. Ook al kenden we elkaar niet “echt” en hadden we elkaar nog nooit ontmoet, de klik was er meteen. De dame die het interview hield sprak dit ook uit. Ze vertelde ook dat ze mijn website vindt bruisen en ik de juiste taal spreek voor haar doelgroep. Wat fijn dat iemand dat ook echt zegt! Dit zijn zaken die mij/ ons energie geven.

Complimenten zorgen ervoor dat je jezelf gewaardeerd voelt. De complimenten die ik mocht ontvangen gingen over mijn werk. Het werk dat ik met heel veel passie doe. Het geeft dan ook extra energie die ik weer kan inzetten richting mijn eigen geluk.

Ook meer energie?, maak nu een afspraak

Balans als een weegschaal

Wanneer je je concentreert op waar je energie van krijgt en hier meer van gaat doen, zal je voelen dat je weegschaal de andere kant op slaat. Ook dit vind ik niet in balans zijn. Ik ben, terwijl ik dit aan het schrijven ben, helemaal in de flow. Mijn hart slaat dan zelfs net een tikkeltje sneller. Dus eerlijk gezegd kost dit me ook energie. Vandaar dus mijn uitspraak, nooit echt in balans. Jezelf in balans houden is dus eigenlijk een dagtaak.

Kijk maar eens goed naar wat jij nodig hebt voor balans. Of wat jij verstaat onder balans. Want zoals ik al zei is dit voor iedereen anders. Wanneer je dit weet ben je ook een stap dichter bij focus. Focus is ook erg handig om jezelf in balans te voelen. Want als je rond rent als een kip zonder kop viert de onrust hoogtij.

Nu een afspraak maken voor meer focus en balans

Stop met zoeken

Wie zegt jou dat je in balans moet zijn? Wat wil je eigenlijk zelf? En nog belangrijker, hoe krijg je dat voor elkaar? Nog even over energie en het daardoor in balans zijn, of niet. Wanneer je weinig energie hebt weet je eigenlijk niet wat je wilt. Je voeler en bedoeler werken dan minder goed. Kijk maar eens naar het voeren van gesprekken. Wanneer je energie hebt gaat dit soepeler dan wanneer je weinig energie hebt. Het proces alleen al kost te veel.

Stop dus met zoeken naar een balans. Kijk eens naar wat wél voor je werkt en ga daarmee aan de slag. En nee dat is niet morgen allemaal opgelost. Het heeft ook even geduurd voordat je op dit punt gekomen bent dus kan het ook even duren voordat je op een ander punt bent en dat is prima! Verleg je focus dus.

Stop met vergelijken

Kijk naar jezelf. Ook hier weer, als je weinig energie hebt lijkt het wel of iedereen een super fantastisch leven heeft, alsof iedereen in balans is en vrolijk rond huppelt. Dikke doei, dat is echt niet zo.

De laatste vraag van het interview begin juni was: “Ben jij in balans?” mijn antwoord was “ja” en daarbij, ik let op mijn energie en zorg ervoor dat ik deze op tijd oplaad. Wanneer je energie hebt kun je op tijd zijn maar wanneer je geen energie hebt ben je vaak of te vroeg of te laat! Check dus regelmatig bij jezelf hoe je batterij erbij hangt, staat, ligt, bungelt. Én handel hiernaar! GEEN CONCESSIES OP OF IN DOEN.

Kies voor jou

Het klinkt allemaal zo simpel, ik weet het en eigenlijk is het dat ook. Wat voor jou belangrijk is is voor een ander misschien niet zo en andersom. Dat mag. Kies voor wat jij nodig hebt en ga ervoor zorgen dat je daar ook naar handelt. Meerder malen zeg ik tegen de mensen die ik coach, jij hebt mij niet echt nodig, jij hebt de antwoorden zelf. Vaak zijn we dat even vergeten en help ik diegene dan om kaders en ankers te vinden. Samen bouwen we de energie, het geluksgevoel en het maken van keuzes, weer op.

Gaande weg komen we natuurlijk wat beren op de weg tegen of wat oude bomen die opeens omknakken. Dat mag, is juist goed. Opruimen. Want je kunt er ook voor kiezen om die beren te aaien, te vragen wat ze eigenlijk komen doen?! Om de bomen heen lopen of juist in stukjes zagen. Je staat er niet alleen voor, ik help je daarbij.

Maak een afspraak

Straal het uit

Sta en ga voor waar je hart sneller van gaat kloppen en straal dat uit. Ook als je omgeving tegendruk geeft. Ga terug naar dat gevoel wat tegen je zei: “Jaaaaa!” en tap daaruit de power 2 wow!!!

Samenvattend

In balans zijn of wat dan ook, streef er niet naar. Doe waar jij je lekker bij voelt en dan ben je dus in balans. Zo simpel kan het zijn. Lijkt dat je ook wat? Stuur me een berichtje julianne@krachtlifecoach.nl of 06 51 64 72 66

Dit vind jij ook interessant:

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp