Jezelf zijn -2 jarig jubileum

Vandaag, 7 februari 2019, bestaat mijn bedrijf, Kracht life coach, 2 jaar. Wiehoeeee.

In die 2 jaar heb ik meer dan 75 mensen en bedrijven mogen coachen. Hebben 85 mensen mijn checklist gedownload, 67 mensen mijn checks gedaan over werkstress/ dertigers crisis, zijn er 152 mensen geabonneerd op mijn Boost!Brief, 327 likes op mijn Facebookpagina, heb ik sinds deze week ook Instagram, laatst een mooie artikel mogen schrijven voor ForYou wat 244x geloved is en is mijn website ook al erg goed bezocht. Dat maakt mij nog trotser! en denk ik bij mezelf: Dat allemaal door mezelf te zijn en mijn kennis, kunde, power en positiviteit in te zetten. Geweldig!

In deze blog:

Trots en dankbaar! (en jezelf zijn)

Ook al was het maar 1 persoon dan was ik al onwijs trots geweest. De afgelopen 2 jaar heb ik dat met passie, plezier én liefde gedaan.  Dat zie je ook terug in de reviews en ervaringen die mijn coachees over mij schrijven. Juist dat maakt mij super trots en dankbaar. Dat mensen zich kwetsbaar op durven stellen, in de spiegel durven kijken en ervoor kiezen om dingen anders te gaan doen. Te leren wat voor hun werkt in plaats van henzelf tegen laten houden door angst en negativiteit. Leren jezelf te zijn op een manier die bij je past.

Soms vergeten we zelfs wie we zijn en hoe we daar waar komen, bij onszelf

Daar ben ik dan ook nog niet klaar mee natuurlijk.

Ontwikkeling

Waar ik ook nog niet klaar mee ben, is met mezelf ontwikkelen. Ik mag heel veel leren van Jeroen en Cynthia. Met System U kunnen we burn-out voorspellen dankzij het top algoritme wat Jeroen geschreven heeft. Ben ik super dankbaar voor, maar ook van mijn coachees. Een van mijn coachees Kim zei een aantal maanden geleden:

“Voor jou is het ook een beetje therapeutisch he?!”

Dat klopt ook wel. Voor mij komt het ook voor dat ik even in een spiegel mag kijk of reflecteer naar hoe het geweest is toen ik minder goed voor mezelf zorgde en klote in mijn vel zat. Ik deel ook dingen van mezelf in de coaching.

Ik ben dan ook ervaringsdeskundige in leren omgaan met stress, je valkuilen omarmen en als kwaliteiten zien + zo inzetten, je niet laten lijden door onzekerheid. Dit lukt mij ook niet altijd. Hoe graag mijn perfectionisme ooit ook wilde dat alles perfect zou zijn, het gaat niet. Dat wil ik ook niet meer. Goed is goed en het komt zoals het komt. Dit leer ik mijn coachees ook. Maar zeker ook, er weer achter komen hoe fijn het is om jezelf te kunnen zijn en hiervan te genieten.

Oude patronen maken jezelf zijn lastig

Voor vele is juist dit heel lastig. Oude patronen komen steeds om de hoek gekeken en het voelt zo heerlijk om dan te doen wat je altijd gedaan hebt. Maar eigenlijk ook weer niet want het past niet meer. Daar zijn ze zich van bewust, toch is het lastig om dan te doen wat goed voor hun is. Dan weet ik dat stress de overhand genomen heeft (op dat moment). Er is dan werk aan de winkel!

Stoere coachee leert steeds meer haarzelf zijn

Zo ook bij deze stoere dame.  Ik heb al eens vaker wat over haar gedeeld. Dat ze op een buffeltje lijkt dat overal doorheen beukt. En dat doet ze verrekte goed! Dit maakt haar ook wel eens boos, woedend zelfs zegt ze. Dat is oké. Dat betekend dat het iets met je doet en dat mag! Wat niet mag is jezelf daardoor tegen laten houden of denken “dan laat maar”. Jezelf saboteren dus. Samen staan we bewust stil bij wat het met haar doet en halen we de negativiteit eruit. Ze leert op deze manier om anders te kijken en maakt er een leermoment van in plaats van een straf. Milder zijn voor jezelf en het de volgende keer anders aanpakken.

Zaken die je raken

Mensen die mij en mijn bedrijf niet goed kennen komen wel eens met opmerkingen als: “Ah jij bent er zeker zo een die alles in de vergaarbak hooggevoelig gooit!” “Ag burn-out is een mode verschijnsel, wat stelt dat nou voor”. Nou als er iets is wat ik niet doe is het dat. Zaken bagatelliseren of invullen voor een ander. Dat kost energie en levert negativiteit op. Voorheen zou ik mezelf daarin vastbijten.

Nu weet ik dat deze mensen niets bijdragen. Afscheid van nemen dus. Dat klinkt hard maar het helpt je nooit om met die mensen door te gaan. Het maakt dat je gaat twijfelen aan jezelf, aan je beslissingen en als je daar een beetje gevoelig voor bent, legt het je zelfs lam. Been there done that.

Dat raakt mij persoonlijk, dat mag je best weten. Ik coach met hart en ziel en zet graag 300 stappen extra. Ook dat doe ik met liefde en respect, dat is hoe ik ben en wat ik belangrijk vind. Het is dan niet leuk als je dergelijke opmerkingen op je bord krijgt. Hooggevoelig zijn is een kracht, zo zet ik hem ook in. Ik zal nooit zeggen dat iets de schuld is van mijn hooggevoelig zijn. Juist daardoor kan ik coachen zoals ik coach. Duidelijk, met respect, vanuit liefde en van binnen naar buiten. Maar ook andersom.

Kim is weer steeds meer haarzelf na een burn-out

Een van mijn anderen coachees, Kim (ja ik coach veel Kim’s de laatste tijd 😉 ), had het laatst over het WOW effect. Ik neem je even mee:

We lopen naar buiten na een afspraak + coaching. Kim grapt iets over het “WOW effect” met een collega. In de afspraak is ze erg vrolijk en grapt ze ook met mij. Het valt onze gesprekspartner ook op. Leuk om te zien denk ik nog bij mezelf. En zeg dit ook hardop. Dat het knap is dat ze zich zo staande houdt en op een andere, beter manier, omgaat met haarzelf én haar omgeving.

In haar ogen zie ik trots en blijdschap twinkelen. Iets wat ik niet zag toen ze enkele maanden geleden bij mij kwam. “Het gaat ook echt goed”, zegt ze. Dat beaam ik.

( Kim heeft een burn-out gehad en werkt nu kei hard om deze de baas te zijn én blijven )

Samen lopen we naar buiten en hebben we het over het WOW effect. Ze legt me uit wat dit inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. “Net die stap extra zetten”. Dat is wat ik ook doe én belangrijk vind. Even een hart onder de riem, even laten weten dat je aan iemand denkt, die ander echt zien én volgen. Dat doe ik zowel privé als zakelijk. Dat maakt dat mensen zich gezien voelen en dat maakt ook dat ze harder groeien.

We nemen afscheid. Ik app haar nog iets grappigs wat ik onderweg tegenkom en zeg haar nogmaals dat ze goed bezig is. Ik weet ook precies hoe ze kijkt als ze mijn boodschap leest. Dat is ook een vorm van het WOW effect. Persoonlijk kunnen zijn met iemand. Coaching is iets kwetsbaars daar wil ik de ander met liefde bij helpen. “ha ha ha”“Dank je wel!” stuurt ze terug en daarbij dat ze meteen aan de slag gaat.

Heerlijk die power. Ik merk aan haar handelen dat ze steeds meer op haarzelf vertrouwt. Steeds meer haarzelf weer wordt en herontdekt. Dingen zekerder uitspreekt en ook in een groep bijvoorbeeld, voor haarzelf opkomt. En vanuit de andere kant, ook gas terug neemt als ze voelt dat dat beter is. Super gaaf én super goed.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Neem nu Laura en Geertje. Zij hebben aan zichzelf gewerkt om sterker in hun schoenen te staan. Uitdagingen aan te gaan en nieuwe zaken over henzelf te leren. Met hun ben ik onder anderen ook aan de slag gegaan met geluk en stress. Hoe je meer kunt sturen op geluk en minder last hebt van stress. Ook super gaaf om te mogen doen en hen te zien groeien in “jezelf zijn”!

Dit kaartje kreeg ik gisteren van Marleen. Haar review staat ook al op Facebook. Zij kwam bij mij met een vraag waar nog wat onder zat maar wat ze niet vertelde. Ik zag en hoorde het echter meteen en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Wat een leuke zelfverzekerde dame is zij!

Stuk voor stuk toppers al die lieve, mooie, kwetsbare, pure mensen. Mijn dank is immens groot en groeit nog steeds!

Samenvatting

Moraal van dit verhaal, kan ik kort en krachtig over zijn. Als je jezelf bent, bereik je zoveel meer. Je hoeft je act achter verschillende maskers en met verschillende pakjes niet meer vol te houden. Je mag heerlijk alles van je afgooien wat niet (meer) voor je werkt en aan de slag met je echte ik. Of dat nu de 2.0, 3.0 of 300.0 versie is maakt niet uit. Waar ik nu ben en waar ik eerst was, heb ik ook 10 jaar over gedaan en dat is prima!

Op naar nog heel veel meer mooie uren, dagen, weken, jaren!

Ook zin om aan de slag te gaan? Maak een afspraak!

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp