Onrust in je hoofd- 10 tips voor rust

Soms heb je dat wel eens, dat je opstaat en denkt: “Oké dit is zo’n dag”. Je voelt je een beetje “Meh” en dingen lijken zwaarder dan normaal. Er is onrust in je hoofd. Zo’n dag heb ik ook wel eens. Ja niemand is perfect en daar streef ik soms toch echt naar (perfectionist). Nu is natuurlijk de vraag: “Wat kun je daar op dat moment aan doen?!” Dat ga ik je vertellen in deze blog!

In deze blog

Het is zo’n dag- Onrust in je hoofd

Vandaag stond ik op en het gevoel van onrust bekroop me meteen. Nou dat is niet lekker opstaan kan ik je vertellen. Misschien herken je dat wel? Ik voel het meestal in mijn onderbuik. Zoals je wellicht weet ben ik hooggevoelig en zo nu en dan een explosieve voelster. Dat is prima als je het maar doorbreekt. De hele dag als een tikkende tijdbom rondlopen is voor niemand wenselijk natuurlijk.

Dus aan de gang met de onrust. Waar komt die onrust vandaan? Is het die berg was die nog weg mag, is het mijn “wat mag ik doen lijst”, zijn het alle plannen die tegelijk door en in mijn hoofd schieten? De onrust zit dus in mijn buik en hoofd. Ik pas hierin een aantal tips uit mijn vorige blog toe op mezelf:

Lokaliseer de onrust- Waar komt dat gevoel vandaan?/ Waar zit het?

1 Focus je op NU!- Wat kan ik nu doen om dit gevoel weg te nemen? Wat ga ik vandaag doen? Positief visualiseren*

2 Stop de afleiding- Telefoon weg, mail sluiten

3 Ontspan- Nadat ik actief aan de slag ben gegaan met de onrust in mijn hoofd en de rust terug heb, ontspannen! Dat kan actief of relax. Doen wat jij prettig vindt!

Hoe doe ik wat ik leuk vindt?!

Is het zo’n dag?- Voorbeeld Loes

Een van mijn coachees had gisteren zo’n dag. Ze maakt in korte tijd veel heftige dingen mee en is net als ik, hooggevoelig. Dat maakt het soms (lees vaak) moeilijk om realistisch te blijven en je geen bezit te laten worden van je gedachten. Want jij bent niet je gedachten. Veel onrust in je hoofd dus!

*1a De baas over je gedachten- Daag onrust in je hoofd

Als je veel nadenkt of voordenkt, zul je merken dat deze gedachten vaak negatief zijn. Dit is zo geprogrammeerd in ons primitieve brein dat gericht is op overleven. Richt je op het nu en visualiseer positief.

Dat is waar we samen aan gewerkt hebben in 6 maanden tijd. Kijken naar wat er gebeurt op die momenten. Situaties uitrafelen en daarna stappen zetten. Een lastig en intensief proces voor haar maar niet onmogelijk.  Wanneer er dan zo’n dag als gisteren aanbreekt is het een uitdaging om rustig te blijven, goed te voelen wat gebeurt hier en wat kan ik daarmee?

Ze had mij hier even bij nodig, iemand die zegt, komt echt goed! en dat mag natuurlijk! Nu, 6 maanden verder, gaat het echt heel goed met haar. Het was even zo’n dag maar vanmorgen kreeg ik een appje dat het vandaag weer goed gaat. Ze is positief opgestaan en blijft niet hangen in hoe gisteren verliep.  Zo ongelooflijk trots op haar. Dat heb ik haar natuurlijk ook terug geappt!

Julianne, help mij ook aan meer rust in mijn leven

Een hoofd dat overuren maakt

Maakt jouw hoofd overuren? Stop dan met jezelf van alles opleggen. Hoe meer je “moet” hoe meer onrust en stress er ontstaat. Maak dus een goede verdeling van de dag.

4 Stop met moeten

5 Maak een prettige verdeling van de taken die je mag doen- Stel prioriteiten

6 Plan rust en ontspanning in- Ga eens 30 minuten wandelen in je pauze

7 Knuffel en lach vaak- Dit zorgt voor ontspanning en een fijn gevoel

8 Kans om te leren

Ik hoor mijn coachees vaak zeggen: “Dat was echt stom van mij!”. Ze zijn vaak heel streng voor zichzelf en komen daardoor vast te zitten in gedachten. Zie een fout als een kans om te leren. De volgende keer doe je het anders. Denk er dus vast over na hoe je het de volgende keer aan wilt pakken, leer van je fouten.

9 Huppakee weg ermee

Wil je meer overzicht en rust in je hoofd? Ruim dan spullen op en zorg ervoor dat je woonkamer, werkplek, slaapkamer, huis, opgeruimd en overzichtelijk is. Dit geeft ook rust en ruimte in je hoofd.

Dit geldt ook voor mensen die niet bijdrage aan jouw positieve vibe. Neem afscheid van deze mensen en richt je op mensen die je helpen te groeien. Waar je mee wilt knuffelen bijvoorbeeld! J

10 Vergeef en stop met boos zijn

Alles wat je aandacht geeft groeit. Boosheid dus ook. Je hebt er vaak alleen jezelf mee, jij hebt er last van. Stop dus met boos zijn en kalmeer jezelf. Je krijg juist meer stress en onrust wanneer je boos bent. Lokaliseer je boosheid en ga er mee aan de slag.

Tot slot

Onrust is nooit fijn, op welke manier dan ook. Met bovenstaande tips kun jij die onrust in je hoofd lokaliseren en kalmeren. Heb je daar nog wat extra handvatten voor nodig of wil je je verhaal even kwijt? Neem contact met mij op dan help ik je graag. info@krachtlifecoach.nl 06 51 64 72 66

Dit vind jij ook interessant

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Noortje

28.10.2022 Begin van het jaar zat ik niet lekker in mijn vel. Op mijn werk waren er veranderingen en dit zorgde bij mij voor onrust en irritatie wat er toe leidde dat mijn hoofd vol zat met vervelende gedachten. Voor mij was dit het moment om op zoek te gaan naar iemand die mij hierbij kon helpen. Ik kwam terecht op de website van Julianne en heb haar een bericht gestuurd. Ze reageerde direct en een paar dagen later kon ik al terecht voor een kennismaking. Het is makkelijk om met haar te praten en ze weet precies de goede vragen te stellen. Dit hielp mij heel erg om de rust in mijn hoofd weer terug te krijgen. De fijne gesprekken met haar zorgden ervoor dat ik me direct beter voelde en gaven me inzicht in wat ik moet doen om dat positieve gevoel vast te houden. Heel blij dat ik de stap heb genomen om haar een bericht te sturen. Nogmaals ontzettend bedankt Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

  • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op WhatsApp