Het verhaal en de ervaring van Karlijn

Karlijn (27) is een leuke meid en dat wist ik altijd al want ik ken Karlijn ook privé. Ik merkte aan haar dat ze regelmatig niet lekker in haar vel zat. Ze was knorrig, niet vrolijk en had nergens zin in. Dat kwam ergens door maar ze liet hier niet veel over los.

Toen ik ben begonnen met mijn eigen business en ik bezig was met de website, was Karlijn jarig en hield ze een feestje. Net als altijd hadden we een gesprek en liet Karlijn vallen dat ze op mijn website had gekeken en verschillende dingen bij haarzelf herkende:

Ze had wat gedronken dus haar remmingen waren een beetje weg. Voorzichtig ging ik verder met het gesprek en reageerde met : “Oh ja? Vertel er eens wat meer over als je wil?” Karlijn vertelde toen wat dingen en kapte het daarna af want het was toch wel spannend voor haar.

Natuurlijk is het spannend als je uitdagingen aan wil gaan pakken. Wel stoer dat ze het durfde te zeggen! Ik ben er dan ook op dat moment niet op door gegaan, het moet goed voelen voor de ander.

Een paar dagen later heb ik haar een berichtje gestuurd met de vraag of ze tijd en zin heeft om verder te gaan met ons gesprek en dat ik haar graag wil helpen. Ik voelde en wist dat ze het spannend zou vinden maar wist ook dat het haar ontzettend zou gaan helpen. Dat wilde ze wel dus we zijn wat gaan drinken en hebben de mogelijkheden besproken.

Het was een prettig gesprek waarin Karlijn open en eerlijk was in waar ze tegenaan loopt en wat ze graag aan wil pakken/ sterker in wil worden.

Bij start van de coaching vraag ik mijn coachees altijd waar ze graag aan willen werken, wat hun droomresultaat is. Karlijn wilde graag aan de volgende punten/ doelen werken:

 • Vaker een momentje voor mezelf
 • Gezonder eten
 • Lekker in mijn vel
 • Positiever zijn
 • Beter naar mezelf luisteren
 • Meer zelfverzekerd zijn
 • Mezelf minder druk maken

Hoofddoel: Ik zit lekker in mijn vel, doe wat bij mij past en wat ik leuk vind en durf hier ook voor te gaan, ik mag er zijn!

Ook vroeg ik haar wat ze van mij verwacht:

 • Goede adviezen
 • Samen werken aan bovenstaande punten

Samen zijn we aan de slag gegaan met het onderzoeken van: Waar komt dit vandaan? Hoe komt het dat ik niet lekker in mijn vel zit, dat ik niet durf te zeggen wat ik vind of wil en daardoor niet voor mezelf kies/ voor mezelf op kom?

Dit is geen makkelijk proces. Karlijn moest in de spiegel kijken die ik haar voorhield, vragen beantwoorden, antwoorden zoeken  en echt gaan voelen wat er aan de hand was, dit ook uitspreken en er mee aan de gang. Ze heeft haarzelf voor 200% ingezet en was echt bereid om de koe bij de horens te vatten, super knap van haar! Zoals ze zelf ook in haar verhaal zegt: “Mijn problemen lossen zich niet vanzelf op”

In 6 coachsessies hebben we aan de doelen van Karlijn gewerkt. Dit hebben we bij Karlijn thuis gedaan en we hebben oefeningen buiten de deur gedaan.

Ik wil ook graag snel resultaat en dit bespreken met een kop koffie of thee

Een voorbeeld hiervan was: Voorop lopen een restaurant in en van te voren de reservering maken. Duidelijk aangeven wat je wil drinken en eten (Je kent het wel die reclame van Royal Club: “Doe maar een frisje”) Dat was wat Karlijn voorheen deed, ze deed maar wat en was niet die leuke meid die ze wel is.

Na de oefening liet ik Karlijn inzien wat het haar oplevert om voor haarzelf te kiezen door:

 • Voor te bereiden in: Wat wil je dat het jou oplevert?
 • Verwachtingen uit te spreken
 • Wat heb je nodig en hoe zorg je ervoor dat je dat krijgt?
 • Hoe is het je gelukt om het voor elkaar te krijgen?
 • Hoe ga je ervoor zorgen dat je dit resultaat vasthoudt?

Op deze manier komt het uit haarzelf en is het niet iets wat iemand anders voor haar invult. Zo ziet, voelt en hoort ze dat ze het prima zelf kan.

Leren door succeservaringen en kansen om te leren.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Karlijn heeft ervoor gekozen om dingen anders te gaan doen en zit nu lekker in haar vel.

Karlijn is hard op weg om haar droomresultaat te bereiken. Na de 6 coachsessies heeft ze het volgende al bereikt:

 • Karlijn zit lekker in haar vel, voelt haarzelf fijn
 • Karlijn zegt wat ze vindt en houdt hierbij ook rekening met anderen
 • Karlijn cijfert haarzelf niet meer weg, kiest voor haarzelf en doet wat zij leuk vindt zonder haarzelf hierover schuldig te voelen
 • Karlijn vindt haar eigen gezelschap prettig en luistert naar haarzelf
 • Ze blijft dichter bij zichzelf
 • Karlijn stapt vol zelfvertrouwen ergens binnen en heeft los gelaten dat het niet belangrijk is wat anderen over haar denken
 • Karlijn heeft een stukje rust gevonden omdat ze weet waar dingen vandaan komen waar ze tegenaan loopt en nu weet hoe hiermee om te gaan

Zoals ze zelf aangeeft wil ze graag nog verder gecoacht worden om gezonder en fitter te leven. Daar gaan we samen mee aan de slag in een vervolgtraining genaamd “Volle kr8!”

Julianne, geef mij meer informatie over Volle kr8!

Super trots ben ik op Karlijn dat ze deze stap gezet heeft en haar uitdagingen aan is gegaan. Wat een mooie, krachtige vrouw ben je!

Karlijn heeft zelf haar proces (super knap!) van het beste uit haarzelf halen en haarzelf beter en sterk voelen beschreven:

Ik ben Karlijn (27) en ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel. Was vaak erg chagrijnig en had nergens zin in, dus bleef ik het liefst thuis tot ergernis van mijn vriend want die vond me steeds meer op een kluizenaar lijken.

Ik bleef het liefste thuis omdat ik me daar het meest op mijn gemak voelde. Natuurlijk wilde ik graag leuke dingen doen, maar dat vond ik eng! Ik had grote moeite om ergens heen te gaan waar veel mensen waren, naar een restaurant bijvoorbeeld.

Dan liep ik altijd achteraan omdat ik altijd het idee had dat die mensen een oordeel over mij hadden of me niet aardig zouden vinden! Daardoor durfde ik bijvoorbeeld ook niet naar de sportschool want ja daar zijn heel veel mensen. Zelfs bellen voor een reservering bijvoorbeeld, durfde ik niet, terwijl diegene aan de andere kant van de lijn mij niet eens kon zien.

Een eigen mening had ik niet. Ik durfde niet te zeggen wat ik er echt van vond en draaide er maar omheen. Als ik bijvoorbeeld geen zin had in een feestje, zei ik dat ik niet fit was, lekker makkelijk dacht ik.

Ik werd er behoorlijk negatief van en dit was niet leuk voor mij maar ook niet voor mijn familie en vrienden. Dit belemmerde mij enorm in het dagelijkse leven  en daarom moest ik iets gaan doen, het moest anders, maar hoe?

Ik had het geluk dat Julianne een vriendin van me is, ik wist dat ze van alles in de zorg heeft gedaan en dat ze bezig was om voor zichzelf te beginnen als life coach. Ik wist niet goed wat dit in hield. Ik had op haar website gekeken en herkende wel wat dingen.

Ik heb haar een beetje uitgelegd waar ik mee zat. Daarop zijn we samen wat gaan drinken en heeft Julianne uitgelegd wat ze allemaal doet en hoe ze me kon helpen, als ik dat wilde.

Na een paar dagen kreeg ik een berichtje van Julianne wanneer we aan de slag gingen, want ja mijn problemen lossen ze zicht niet vanzelf op. Ik vond het spannend maar omdat Julianne mijn vriendin is, was de drempel voor mij niet zo hoog.

Julianne is heel professioneel in hetgeen wat ze allemaal doet, ik ben dan wel haar vriendin maar tijdens het coachen ben ik gewoon coachee, dat vond ik erg prettig.

Julianne kwam bij mij thuis, op mijn vertrouwde plek. Een plek waar ik mezelf durfde zijn.  Ik moest aangeven waar ik allemaal aan wilde werken en wat ik uiteindelijk wilde bereiken.

Ik had een aantal punten/ doelen:

 • Weer vrolijk en positief worden
 • Rust vinden
 • Zelfverzekerder worden
 • Gezonder worden

Over elk punt zijn we in gesprek gegaan, waar komt dit vandaan en wat gaan we er aan doen?

Dit was niet makkelijk, je zegt namelijk heel snel ik weet het niet terwijl je het eigenlijk wel weet. Het is lastig om jezelf open te stellen en ik dacht bij mezelf: “Misschien zeg ik wel iets geks”.

Het makkelijkste zou natuurlijk zijn als Julianne alles zou invullen maar uiteindelijk moet ik het toch zelf doen. Ik heb mezelf open gesteld.

Als je de tips en tricks die je meekrijgt van Julianne goed gebruikt, word het steeds makkelijker. Een voorbeeld hiervan was om situaties te “ontleden”.

We spraken elke keer af waar ik aan ging werken de aankomende tijd en welke tips en tricks ik hierbij kon gebruiken.

De aanpak die Julianne hanteerde vond ik fijn, ze luisterde en wist wat ik nodig had. De coachafspraak erna werd weer besproken hoe het gegaan was. Zo werd elk stukje nog een keer samengevat dat vond ik erg fijn, zo werd er niks vergeten.

Ik ben erg blij dat ik heb gezegd waar ik mee zat, dat ik met Julianne ben gaan praten. Ik ben er echt een ander mens van geworden! Dit vind ik, maar ook mijn familie, vriend en vrienden zien duidelijk verschil en zijn razend enthousiast.

Ik lach weer, vind het heerlijk om een dagje weg te gaan en ben stukken zelfverzekerder geworden.

Ik durf nu echt te zeggen wat ik vind, mijn mening geven en ben daar eerlijk in. Als ik ergens geen zin in heb, zoals in een feestje, zeg ik dat ook gewoon!

ik heb voor mijn gevoel alle doelen bereikt op het gezonder worden na, maar daar gaan we zeker mee verder in een nieuw coachtraject.

Julianne bedankt voor al je hulp, je bent een hele goede en professionele coach!

Yes! Ik wil ook graag coaching Julianne

Vrijblijvend een kopje koffie of thee doen?

Neem contact op

Anderen over Kracht life coach

Persoonlijke, effectieve en passende coaching. Lees hier de ervaringen.

Anna

11.10.23 Heel open, nieuwsgierig en zonder duidelijk beeld begon ik met gezonde spanning aan het gesprek. Vanuit de start met de vraag hoe het gaat met mij, kwamen er gaandeweg verschillende onderwerpen luchtig aan bod. Aan de hand van mijn persoonlijke chart kreeg ik informatie waarin ik mijzelf kon herkennen, bevestiging kon vinden en zelfs wat acceptatie voelde over hoe ik dus nou eenmaal in elkaar zit. Ik moest vaker lachen over hoe kloppend het was.. Ik heb vertrouwen dat als ik in de toekomst bepaalde besproken punten meer onderzoek en aandacht geef, ik dan met meer zelfvertrouwen en voldoening in het leven zal staan. Dankbaar voor het inzichtelijke, gezellige en ontspannen gesprek met de humorvolle en lieve Julianne!

Lees meer

Blog

In de verschillende blogs vind je praktische tips en handvatten die meteen toe te passen zijn. Wil je niets missen? Volg Kracht life coach dan op Facebook en Instagram.

Wil jij ook Focus, Energie, Relaxter leven en werken of heb je een vraag?

06 51 64 72 66 Elke dag bereikbaar
ma-vr8.00-21.00
za-zo11.00-17.00
Altijd binnen 24u reactie

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Ontvang je Checklist per e-mail

Vul je gegevens in en ontdek
positief & effectief leven en werken!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!

Laat je terug bellen

Vul hieronder je gegevens in. Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld

Schrijf je in voor de Boost!Brief

Mis geen positiviteit meer en blijf op de hoogte van tips & tricks, nieuwe blogs & vlogs en leuke aanbiedingen!

 • Je ontvangt maximaal 2 keer per maand de BOOST!
Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op WhatsApp